ByggeriBetonknuser sparer Tingbjerg for 100 store lastbiler

Betonknuser sparer Tingbjerg for 100 store lastbiler

Det store boligområde i den nordvestlige del af København er under stor forandring i disse år, hvor bæredygtighed er et gennemgående tema

Store forandringer i boligområder kræver ofte store maskiner. Byudviklingen i Tingbjerg er ingen undtagelse, hvor Store Torv fik besøg af en af de helt store af slagsen – en betonknuser. Se betonknuseren på arbejde og hør byudviklingschef Lene Vennits fortælle om, hvorfor der skulle så stor en maskine til.

Samvirkende Boligselskaber og fsb er de to almene boligselskaber, der tilsammen udgør Københavns største almene boligområde, Tingbjerg. Tidligere har områdets Lille Torv med butikker og mindre erhverv gennemgået en transformation.

Læs også: Tingbjerg bygger sig ud af ghettogrebet

Nu er turen kommet til Store Torv. Her bliver en lang, lav, grå og slidt bygning erstattet med boliger, plejehjem, seniorbofællesskab, dagligvarebutik, daginstitution og butikker.

Lille Torv og Store Torv ligger på vejen Ruten. En af byudviklingens missioner er at revitalisere Ruten som et mødested i Tingbjerg med et naturligt flow af handlende og et aktivt byliv.

1. etape af det ”nye” Store Torv står efter planen færdigt i 2022.

Seneste nyt

Andre læste også