BæredygtighedKAB tager stort skridt på den digitale rejse

KAB tager stort skridt på den digitale rejse

Den digitale transformation i KAB-Fællesskabet skal understøttes af et nyt projektweb og Facility Management-system (FM) fra Dalux

Adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, underskriver aftalen i selskab med Morten Abildgaard, som er director i Dalux.

KAB Digital har lavet den første store systemanskaffelse i form af en projektweb-løsning og et FM-system fra Dalux. Dermed er et vigtigt element i den digitale transformation på plads.

”Aftalen med Dalux er et stort skridt på den rejse, som KAB er på. Vi får nu et FM-system og et projektweb, som giver den digitale understøttelse af den kerneopgave, der handler om byggeri og ejendomsdrift,” siger adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, og fortsætter:

”Der ligger et stort uudnyttet potentiale i arbejdet med bygningsdata, og det er jeg sikker på, at vi sammen med Dalux kan realisere – til gavn for hele KAB-Fællesskabet.”

Effektivt værktøj til at styre byggesager

Projektweb er et program, der er designet til at dele informationer mellem bygherre, rådgiver og entreprenør i en byggesag.

I almene byggesager med budget over 20 mio. kr. er der lovkrav om, at der anvendes et projektweb, som bygherren skal stille til rådighed.

I KAB bruger Center for Byggeri og Boligomdannelse (CfBB) derfor allerede i dag mange forskellige projektweb-løsninger på tværs af byggeprojekterne. I fremtiden er det intentionen kun at anvende den nye løsning.

”Når boligorganisationerne i KAB-Fællesskabet som bygherrer fremadrettet kommer til at bruge vores fælles projektweb i alle byggesager, har vi grundlaget for at sikre optimal datakvalitet. Ved overdragelse fra byggeri til drift skaber det selve fundamentet for at styrke bygningsdriften,” fortæller byggedirektør Rasmus Jessing og uddyber:

”Derudover hjælper det nye projektweb vores projektledere med mere ensartede sagsgange, med kvalitetssikring og med indhentning af dokumentation fra vores samarbejdspartnere. På den måde er det et effektivt værktøj til at styre byggesagerne.”

Et nøgleredskab i bygningsservice

Det andet ben i aftalen med Dalux er et såkaldt FM-system.

Det handler kort sagt om drift, udvikling og vedligeholdelse af bygninger. Altså mange af de ting, vi allerede gør i KAB-Fællesskabet. I dag foregår det på flere forskellige systemer, apps og platforme – både i KAB-Huset og på ejendomskontorerne.

Med det nye FM-system bliver det hele samlet et sted. Det giver mulighed for at indfri potentialet for dataindsamling og -behandling i KAB-Fællesskabet og skaber grundlaget for at yde bygningsservice.

”Det nye system styrker vores arbejde med forudsigeligt vedligehold. På sigt vil det give store økonomiske gevinster og samtidig medføre et langt mindre CO2-aftryk. Med alle data samlet et sted kan vi arbejde mere effektivt og systematisk med bygningsservice og skabe endnu større værdi for hele KAB-Fællesskabet,” siger vice- og projektdirektør Lone Skriver.

En ny scene for Dalux

Hos Dalux er der stor glæde over aftalen med KAB, som er den første af slagsen i den almene sektor for virksomheden.

“Det er med stor ydmyghed og ære, vi hos Dalux påtager os denne opgave, og vi er ivrige efter at påvise, hvordan vi i samarbejde med KAB kan være med til at drive positive forandringer i branchen på disse områder. Projektet er ikke kun en mulighed for at demonstrere vores fælles engagement i innovation og bæredygtighed, men også en chance for at sætte en ny standard for hele branchen,” siger Morten Abildgaard, director i Dalux.

Det nye projektweb forventes at være udrullet med udgangen af 2024. FM-systemets pilotprojekter ventes at blive rullet ud i løbet af 2024, hvorefter der lægges plan for skalering til resten af KAB-Fællesskabet.

Seneste nyt

Andre læste også