Liv Mellem HuseneKAB udvikler redskab til at arbejde med tryghed i boligafdelingerne

KAB udvikler redskab til at arbejde med tryghed i boligafdelingerne

Social Bæredygtighed i KAB lancerer hjemmeside, der kan tage temperaturen på trygheden i boligområderne – og give konkrete anvisninger til, hvordan den kan forbedres

Hvordan inkluderer man psykisk sårbare beboere, der kan skabe en følelse af utryghed? Og hvordan samarbejder man med politiet, når der er uhensigtsmæssige udviklinger i områder omkring boligafdelingen?

Det er nogle af de temaer, som Social Bæredygtighed i KAB-Huset har arbejdet med i indsatsen ”Fælles om trygheden,” som er støttet af TrygFonden.

Som en del af indsatsen er der lanceret en ny hjemmeside, baseret på viden, erfaringer og inspiration fra både KAB-Fællesskabet og omverdenen. Den giver mulighed for at kaste lys på trygheden i boligafdelingerne og hjælpe eventuelle tryghedsindsatser på vej.

Boligsocial chef i KAB, Louise Hammer, forklarer:

”Vi oplever generelt, at beboerne i KAB-Fællesskabet føler sig trygge. Men det er vigtigt at have en løbende dialog om trygheden og vide, hvordan man skal agere, hvis der opstår udfordringer,” siger Louise og uddyber:

”Tryghed er en grundsten i menneskers trivsel, og derfor er det vigtigt for KAB at bidrage til at sikre trygge boligområder. Det kan vi bl.a. gøre ved at klæde afdelingsbestyrelserne på og give dem viden om, hvad de kan gøre, hvis de oplever, at nogle føler sig utrygge.”

På hjemmesiden kan du finde konkrete værktøjer, gode råd og guides til at skabe mere tryghed i din boligafdeling. Hjemmesiden finder du her: Skab tryghed i din afdeling.

Du er også velkommen til at henvende dig til KAB’s boligsociale konsulenter på boligsocial@kab-bolig.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp.

Seneste nyt

Andre læste også