BæredygtighedSnart kan du tanke elbilen under solcelletag

Snart kan du tanke elbilen under solcelletag

Avedøre Boligselskab er en del af et lokalt drevet projekt, som vil forsyne bydelen med en ny type, bæredygtige el-ladestandere

I Avedøre kan man om kort tid tanke elbilen på ekstra bæredygtig vis. I bydelen etableres to ladestandere, som kan servicere to elbiler hver, og standerne bliver dækket af en carport-lignende løsning med solpaneler på toppen.

Initiativtager til projektet er en borgergruppe fra Avedøre Green City, der består af engagerede organisationer i lokalområdet bl.a. Avedøre Boligselskab. Den konkrete løsning er blevet til i samarbejde med Energifællesskab Avedøre, European Green Cities og Solar Lighting Enterprise ApS, der har fået til opgave at udvikle og bygge de solcelleoverdækkede ladestandere.

”Vi er i gang med at skabe en unik, arkitektonisk og bæredygtig konstruktion, der dækker fire parkeringspladser ved Hvidovre Gymnasium. På seks stålben og tre douglasbjælker er et solcelletag på 11,88 kWp udhængt,” siger Martin Dietz, administrerende direktør for Solar Lightning Entreprise i en pressemeddelelse.

Projektet forbedrer infrastrukturen for elbilejere i lokalområdet og bidrager til reduktionen af CO2-udledning.

De nyskabende el-ladere forventes klar til brug den 31. maj 2021.

Læs mere om projektet i Avedøre Green Citys nyhedsbrev

Seneste nyt

Andre læste også