DemokratiBoligpolitikSvensk interesse for Taastrupgaard

Svensk interesse for Taastrupgaard

Svenska Dagbladet har vendt blikket mod Danmark for at undersøge, hvordan vi politisk takler udfordringerne i de udsatte boligområder. I januar besøgte avisen Taastrupgaard for at tale med beboerne om boligpolitik, udsatte boligområder og nedrivninger

2 bestyrelsesmedlemmer fra Taastrupgaard
Conny Berling og Oguzcan Yüksel i deres boligafdeling, Taastrupgaard, der er under stor forvandling.

Den udenlandske interesse for Taastrupgaard på den københavnske vestegn begrænser sig ikke til energiløsninger. En råkold januardag havde en journalist fra Svenska Dagbladet sat beboere og medarbejdere i Taastrupgaard stævne for at høre om de store byggeprojekter, der kommer til at forandre bebyggelsen for altid.

Du kan læse mere om forandringerne i Taastrupgaard her

Illustration af Taastrupgaard efter renoveringen

Trygge Taastrupgaard

En af dem, var formand Oguzcan Yüksel, der er stolt over Taastrupgaard. Her har han boet hele sit 28-årige liv, har sine venner og føler sig hjemme. Alligevel kan han fortælle journalisten, at han ser på den igangværende nedrivning af boliger og ombygninger med ophøjet ro. Han tror på, det kan blive godt. For de nedrivninger, beboerne har godkendt, kom med et krav: Ingen skulle blive tvunget til at forlade Taastrupgaard permanent. For de fleste beboere vil faktisk helst blive boende i boligafdelingen.

Det gælder også Conny Berling, der har boet her i 50 år. Om to år, kommer den rullende renovering til Connys blok, og det er hendes tur til at blive genhuset. Midlertidigt, understreger hun.

Hjælper det at rive boliger ned?

At rive boliger ned har indtil nu været utænkeligt i Sverige. Måske netop derfor kigger svenskerne over sundet for at se, hvordan den slags fungerer. Artiklen understreger dog, at der ifølge BUILD (Institut for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet) ikke er overbevisende evidens for, at det vil løse problemerne.

Er du lidt kyndig ud i det svenske, kan du læse hele artiklen her

Udover interviews med beboere og medarbejdere indeholder reportagen bl.a. også beskrivelse af den danske parallelsamfundspakke og kommentarer fra forskeren Helle Lykke Nielsen fra Syddansk Universitet.

Seneste nyt

Andre læste også