Drift og teknikTysk ministerium på besøg i KAB

Tysk ministerium på besøg i KAB

Energistyrelsen fik i februar besøg af embedsfolk fra det tyske miljø- og energiministerium. De valgte at tage gæsterne med ud for at se KAB-Huset og høre om nogle helt særlige energitiltag i en boligafdeling

Tysk delegation

Selv mellem nabolande kan der være store forskelle på, hvordan man håndterer energiforbrug og arbejder med at udnytte energien effektivt og fornuftigt. Spørgelysten var derfor stor, da otte embedsfolk fra det tyske miljø- og energiministerium blev præsenteret for først KAB-Fællesskabet helt overordnet og siden det helt specielle projekt om varmeforbrug og varmetab, der er i gang i Taastrupgaard.

Projektet er baseret på brug af data til at begrænse energitab i boligerne og er udført i tæt samarbejde med DTU (Danmarks Tekniske Universitet).

Du kan læse mere om projektet i Taastrupgaard her

Ny tysk energilov

Det var netop denne artikel, der havde fanget Energistyrelsens opmærksomhed. De mente, det ville være relevant for de tyske embedsfolk at høre mere om projektet.

Der var stor interesse for at høre om de datadrevne værktøjer, der kan reducere energiforbruget. I Tyskland, der i dag overvejende bruger gas til opvarmning, står man overfor at skulle udarbejde en ny energilov og derefter revidere bygningsreglementet.

KAB’s energikonsulenter fik en god diskussion om muligheder og begrænsninger med de tyske embedsfolk, inden disse blev vist rund i KAB-Huset og endte på tagterrassen, hvor de kunne nyde udsigten over København.

Også Energistyrelsen var interesseret i projektet, og det blev aftalt, de kan kontakte KAB for yderligere information og evt. kendskab til andre energiprojekter i KAB-Fællesskabet.

Energikonsulent holder oplæg
Josef Wahdan, energi- og varmekonsulent i KAB, fortæller om projektet i Taastrupgaard.

Seneste nyt

Andre læste også