ByggeriRenoveringResultat af urafstemning på Bellahøj

Resultat af urafstemning på Bellahøj

Et flertal af beboerne i SAB’s huse på Bellahøj har stemt for afdelingsbestyrelsens forslag om at stoppe projekteringen af helhedsplanen

Urafstemningen i SAB-Bellahøj fandt sted i perioden 15-27. juni 2023. I alt afleverede beboerne 474 stemmer, heraf 286 ja-stemmer, 182 nej-stemmer, 1 blank og 5 ugyldige stemmer. Urafstemningen afgøres ved simpelt flertal blandt de afgivne stemmer, dermed blev afdelingsbestyrelsens forslag om at stoppe projekteringen af helhedsplanen vedtaget.

Urafstemningen følger efter behandling af forslaget på et ekstraordinært afdelingsmøde den 7. juni, hvor forsamlingen besluttede at sende forslaget til urafstemning.

Stemmerne blev talt op af medarbejdere fra Albjerg Revision.

”Det er ikke det resultat, vi håbede på. Konsekvenserne af at stoppe helhedsplanen er alvorlige såvel sikkerhedsmæssigt som økonomisk. Det er vores ansvar som bestyrelse at sikre, at alle sten er vendt. Vi forventer derfor at indkalde repræsentantskabet til en drøftelse af sagen efter sommerferien,” siger John B. Sørensen, formand for Samvirkende boligselskaber.

Valgdeltagelse lå på 58,67 %. Hver husstand har to stemmer, og 474 ud af 808 stemmer blev afleveret.

Læs om baggrunden for urafstemningen

Seneste nyt

Andre læste også