BæredygtighedEkstern ekspertise skal hjælpe digital omstilling godt på vej

Ekstern ekspertise skal hjælpe digital omstilling godt på vej

Der er stærke kompetencer og erfaringer at trække på i det advisory board, KAB har samlet til flagskibsprojektet ”Lad det GRO – i skyen”

Fremtidens arbejde i KAB-Fællesskabet skal bygge på data. Data der skaber viden om og overblik over den samlede ejendomsportefølje i KAB-Fællesskabet, som samlet udgør et areal på seks millioner kvadratmeter.  

Det er en omfattende proces at skabe det fundament, der skal til for at lave en transformation, som gør det muligt at arbejde med data i det omfang. Men det er vejen til effektiv drift og forudsigeligt vedligehold – og dermed også vejen til at holde beboernes husleje nede og passe bedre på klimaet.

For at give den digitale omstilling de bedste forudsætninger for at komme godt fra land har KAB nedsat et advisory board med erfarne skikkelser fra det danske erhvervsliv, hvor de har været igennem lignende omstillinger.

Advisory boardet består af Lilian Mogensen, tidl. direktør i Udbetaling Danmark, Hjalte Aaberg, tidl. regionsdirektør i Region Hovedstaden, Kurt Nørrisgaard, tidl. direktør i BEC Financial Technologies, og Troels Gregersen, tidl. direktør i PA Consulting.

”Jeg er glad for, at vi kan samle et så stærkt hold, der kan være en kompetent sparringspartner gennem hele processen. Ikke alene har boardet erfaring med de rent tekniske aspekter, de har også arbejdet med at koble en digital omstilling med forretningsmæssige og strategiske mål,” siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.

Gode tanker og visioner

Advisory boardet i selskab med adm. direktør, Jens Elmelund (th.), økonomidirektør, Mikkel Boel (tv.), og programdirektør, Adam Jacobsen (bagerst), på taget af KAB-Huset.

Onsdag den 19. april var advisory boardet samlet for anden gang i KAB-Huset og kom med deres input til Lad det GRO – i skyen.

”Der er rigtig mange gode tanker og mange gode visioner i projektet, som ser meget fornuftige ud. Der er også ting, der kan skæres til, og der kan vi trække på de erfaringer, vi hver især har gjort os gennem mange år med store teknologitransformationer,” fortæller Lilian Mogensen, som i dag bl.a. er formand for IT-tilsynet i Skat og formand for Rejsekort & Rejseplan A/S.

Og netop det at få input og vejledning fra en gruppe mennesker, der har siddet med mange af de samme overvejelser og processer, kan vise sig meget værdifuldt på den lange bane.

”KAB har ikke gennemført en transformation i denne størrelsesorden før, så det er ekstremt vigtigt at få den rette rådgivning allerede i den tidlige fase. De har store erfaringer med komplekse øvelser som den, vi er i gang med – og de erfaringer kan utvivlsomt bidrage til, at vi får sat den helt rette kurs fra start,” siger Adam Jacobsen, programdirektør med ansvar for Lad det GRO – i skyen i KAB.

Hold det enkelt

Der bliver delt ud af gode og dårlige erfaringer fra mange års arbejde med teknologiske omstillinger.

Selvom projektet fortsat er i den indledende fase, er der ifølge Lilian Mogensen særligt et godt råd, som gør sig gældende, når det handler om transformationer af denne karakter.

”Det vigtigste er, at man holder det enkelt, men det kan også være det sværeste. Man kan forelske sig i rigtig meget ny teknologi, som kan mange spændende ting, og man kan hurtigt blive for ambitiøs og for optimistisk og dermed få sat noget i søen, som man ikke kan styre. Man skal finde ud af præcis, hvad det er for nogle forandringsmæssige mål, man skal løse og derfra finde teknologier, der er enkle, bæredygtige og langtidsholdbare,” lyder det fra Lilian Mogensen.

Lad det GRO – i skyens advisory board mødes i KAB-Huset en gang om måneden. Du kan læse mere om den digitale omstilling i KAB her.

Seneste nyt

Andre læste også