Liv Mellem Husene”Vildt at starte sin virksomhed der, hvor man er vokset op”

”Vildt at starte sin virksomhed der, hvor man er vokset op”

I Farum Midtpunkt har otte unge drenge startet deres egen mikrovirksomhed sammen med organisationen Mind Your Own Business – det har styrket selvtilliden og skabt nye fremtidsdrømme

Der er tydeligvis nerver på hos drengene. Men det er heller ikke nogen almindelig tirsdag aften. Præsentation hos fodboldklubben FC Nordsjælland – mentorvirksomhed og potentiel samarbejdspartner. Produktet er klar, men slideshowet skal gennemgås en sidste gang.

Fire frivillige – såkaldte venturepiloter – fra Mind Your Own Business (MYOB) er der til at støtte drengene. De gennemgår slides og forsikrer om, at drengene har styr på præsentationen. Alligevel er det svært at finde ro, når man står overfor den store eksamen.

Kl. 19 træder to repræsentanter fra FC Nordsjælland ind i lokalet, PowerPoint-præsentationen bliver skudt op på skærmen, og frem tager drengene to sorte puder med store logoer på.

”Vi har udviklet en pude, som skal gøre det mere behageligt at komme på stadion. Den hedder Min Sportspude. Den er i god kvalitet, man sidder godt, den er vandafvisende og man kan sætte den fast i bæltet, så den er nem at have med.”

Et stærkt fællesskab

Efter præsentationen er der rosende ord fra FCN-repræsentanterne, stor anerkendelse fra venturepiloterne og lettelse at spore hos drengene.

Trods nervøsitet var humøret højt under præsentationen af sportspuden på Right to Dream Park i Farum.

Om sportspuden ender med at komme i storproduktion og blive solgt til fodboldfans landet over, må tiden vise. Men det er ikke succeskriteriet. Det er derimod den udvikling, drengene har været igennem de seneste ni måneder, hvor de har arbejdet flittigt på deres virksomhed to timer hver tirsdag aften sammen med de frivillige venturepiloter.

”Det har været en øjenåbner at være med i projektet. Vi har lært, hvordan man bygger en virksomhed op fra bunden. Vi er blevet udfordret og har skullet træffe mange svære beslutninger, men det har også gjort, at vi har skabt et rigtig stærkt fællesskab,” fortæller 16-årige Yunus, som til daglig går i 9. klasse.

Samarbejde med kommune og boligselskab

Forud for aftenens præsentation ligger et stort forarbejde. Det hele begyndte i et beboerlokale i Farum Midtpunkt i sensommeren 2022. Her startede MYOB organisationens første forløb op i Farum efter at have indgået en aftale med Furesø Boligselskab og Furesø Kommune.

Boligselskabet har stillet lokale til rådighed og betalt opstartsgebyret på 40.000 kr., mens kommunen har tilknyttet to gadeplansmedarbejdere til projektet i samlet 10 timer om ugen.

En af dem er Burak Yasar, som kender drengene personligt fra Farum Midtpunkt og sidste år var med til at udvælge dem som potentielle deltagere i MYOB-forløbet.

”Drengene har udviklet sig rigtig meget, og de kan samarbejde meget mere nu. I starten havde nogle af dem svært ved at stille sig frem og tale foran andre mennesker, men nu har de fået selvtillid, og de er vokset. Vi hører også fra deres skoler, at de har rykket sig i dansk og matematik og er blevet bedre til at koncentrere sig,” siger Burak Yasar.

En drøm er tændt

I Furesø Boligselskab er de glade for, at beslutningen om at investere i de lokale unges fremtid har været en god oplevelse allerede fra første MYOB-forløb.

”Som boligselskab vil vi gerne støtte op om de unge mennesker i området. Nogle har brug for en hjælpende hånd for at finde ud af, hvad de egentlig er i stand til, og der synes jeg, at samarbejdet mellem boligselskabet, kommunen og MYOB viser, hvordan vi i fællesskab kan løfte den opgave,” siger Thomas Jensen, formand for organisationsbestyrelsen i Furesø Boligselskab og medlem af afdelingsbestyrelsen i Farum Midtpunkt.

Yunus præsenterer historien bag drengenes mikrovirksomhed.

For Yunus har forløbet hos MYOB inspireret til at tænke i nye baner for fremtiden. Indblikket i iværksætterverdenen har tændt en gnist i den 16-årige skoleelev, som skal forfølges.

”Jeg havde egentlig besluttet mig for at læse til vvs’er, men nu har jeg ombestemt mig. Jeg vil tage en EUX Business-uddannelse, fordi jeg synes, at det er virkelig spændende at arbejde med business og økonomi,” siger Yunus og fortsætter:

”Ved at starte egen virksomhed gennem MYOB har jeg fået en smagsprøve på den virkelige verden, og det er ret vildt at tænke på, at det hele er startet i det boligområde, hvor jeg er opvokset.”

Furesø Boligselskab, MYOB og Furesø Kommune har allerede aftalt at starte endnu et forløb op med et nyt hold unge i Farum Midtpunkt efter sommerferien.

Vil du vide mere om MYOB, eller er du nysgerrig på rollen som venturepilot, kan du læse mere på www.myob.dk.

Seneste nyt

Andre læste også