Skrevet af: Erhvervspraktikant Marlie Randlev
Boligforeningen 3B’s andet fysiske forsamlingshus-arrangement blev afholdt den 15. november, hvor TV-kok Louisa Lorang deltog og gav fantastiske råd om, hvordan man laver billig, god, bæredygtig og sund mad. Hun fortalte en masse om “den glemte kartoffel”, hvordan man laver ”mormor-mad” mere sundt og interessant, og om at købe og dele mad med sin nabo.
Vi fik mulighed for at stille Louisa et par spørgsmål.
Hvilken ret skal du lave i dag?
”Kartoffel-curry. Det er en lækker billig ret, hvor fire mennesker kan spise sig mætte for 40 kr. (10 kr. pr. næse). Nogle gange bruger jeg ekstra toppings for at spice retten lidt op, som fx mango, chili eller koriander. Det koster lidt ekstra. Alle kan forstå kartofler, selvom vi ofte glemmer den lidt. Retten er også god til studerende,” sagde Louisa Lorang.
Hent opskriften på Kartoffel-curry her
Hvad er den sundeste, billigste og enkleste ret, du kender?
”Det er svært at sige. Jeg laver mange retter og bruger mange opskrifter. Men jeg elsker simpel mad med en twist. Fx ”mormor-mad”, hvor jeg putter ekstra ”bonus”-grøntsager i sovs og fars. Fx revet squash eller aubergine i spaghetti bolognese, eller butternut squash i en suppe. Lækre, sunde grøntsager som twister retten og tilføjer noget ekstra,” sagde Louisa Lorang.
Louisas tre bedste indkøbsråd:
- Lav en madplan. Vær ikke fanatisk. 3-4 dage ad gangen, så du stadig har mulighed for at købe varer på tilbud, fordi ellers kan man måske misse en del gode tilbud, hvis man allerede har en plan.
- Afmærk den mad, du har i køleskabet. Brug fx malertape, hvor du skriver dato på, hvornår du åbnede varen. Eksempel: Chutney bliver ofte for gammel, fordi vi glemmer, hvornår vi åbnede den.
- Del med din nabo. Lav fælles indkøb, så I kan købe større og billigere ind, samtidig med I undgår madspild. Køb varieret.