DemokratiBoligpolitikVelkommen til en ny regering og boligminister

Velkommen til en ny regering og boligminister

Danmark har fået en regering hen over midten og et regeringsgrundlag med gode takter, om end der også varsles et fokusskifte i boligpolitikken

Billede af Christiansborg med citat af Jens Elmelund

Den nye SVM-regering præsenterede i går regeringsgrundlaget og i dag det samlede ministerhold, heriblandt Pernille Rosenkrantz-Theil (S) som social- og boligminister.
”Først og fremmest vil jeg byde velkommen til den nye regering og særligt den nye boligminister, som jeg vil benytte lejligheden til at invitere på besøg her i KAB-Fællesskabet, så snart det kan passe ind i ministerkalenderen,” siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.

Hjælp til udsatte og sårbare familier

Han bemærker, at regeringsgrundlaget indeholder flere gode takter for beboerne i de almene boliger:
”Mange udsatte familier bor alment og står i en særlig svær situation i denne kombinerede inflation- og energikrise. Det er derfor betryggende, at regeringen lægger op til at støtte disse familier som led i en ny inflationshjælp. Vi har også efterspurgt en langsigtet indsats inden for psykiatrien, som kan løfte hjælpen til gavn for både de psykisk sårbare og deres naboer. Det ser ud til at blive imødekommet.”

Flere detaljer i kommende boligudspil

Regeringsgrundlaget antyder dog også et fokusskifte i boligpolitikken.

”Vi noterer os, at ejerboliger har fået en fremtrædende plads i regeringsgrundlaget – dog uden at de almene boliger er glemt. Vi må afvente flere detaljer i det kommende boligpolitiske udspil. Det vil vi i den almene branche selvfølgelig spille ind til og sætte vores præg på, hvor det er muligt. Vi er konstruktive samarbejdspartnere – det ligger i vores natur,” siger Jens Elmelund.

Her finder du regeringsgrundlaget

Seneste nyt

Andre læste også