DemokratiBoligpolitikTo nye områder fra fællesskabet på regeringens lister

To nye områder fra fællesskabet på regeringens lister

Regeringen har 1. december offentliggjort ikke mindre end fem lister over boligområder, der er udsatte i større eller mindre omfang. Der er to nye områder med fra KAB-Fællesskabet

Grafisk illustration af byskilt med tekst

Glædelig december! Så startede julemåneden, og traditionen tro er den første dag i december også dagen, hvor regeringen offentliggør en række lister. Siden 2010 har skiftende regeringer hvert år offentliggjort en liste over udsatte boligområder. Først var det ghettoområder, så blev det til parallelsamfund, og flere lister blev føjet til. Der er nu i alt fem lister:

  • Liste over almene boligområder, hvor reglerne om kombineret udlejning kan anvendes
  • Liste over forebyggelsesområder
  • Liste over udsatte boligområder
  • Liste over parallelsamfund
  • Liste over omdannelsesområder

Jeg må tilstå, vi ikke er ubetinget begejstrede for listerne. Men der skal ikke herske tvivl om, at vi har stort fokus på beboernes trivsel og muligheder i KAB-Fællesskabets boligafdelinger.

Brønshøj og Nordvest på listen

I år er der to nye områder fra KAB-Fællesskabet på listen over forebyggelsesområder. Der drejer sig om SAB Glumsøparken, der også involverer SAB-afdelingerne Lollikhuse, Falsterbo og Husum Vænge, samt Stærevej (AAB), der også involverer SAB Fynshuse.

Det er ingen hemmelighed, at KAB ikke er glad for listerne, der kan være med til at stemple både beboerne og boligområderne.

Når det er sagt, er der selvfølgeligt stort fokus på den generelle trivsel i boligafdelingerne i hele KAB-Fællesskabet.

”Jeg må tilstå, vi ikke er ubetinget begejstrede for listerne. Men der skal ikke herske tvivl om, at vi har stort fokus på beboernes trivsel og muligheder i KAB-Fællesskabets boligafdelinger. Vi er derfor stolte af den store indsats, vores boligsociale medarbejdere yder i områder med mange udsatte borgere,” konstaterer Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, og fortsætter:

“Vi vil fortsætte vores gode samarbejde med boligorganisationerne, Landsbyggefonden og de relevante kommuner om at investere i og udvikle de almene boligområder, der har brug for en særlig indsats. Både vores egne evalueringer og de officielle tal viser, at det hjælper.”

Når en boligafdeling er kommet på listen over forebyggelsesområder, får det primært betydning for, hvordan boligerne lejes ud. Bl.a. bliver fleksibel udlejning obligatorisk, ligesom kommunens mulighed for at anvise borgere til boligerne i et vist omfang begrænses.

Du kan få et overblik over hvilke boligområder, der er på de forskellige lister, og hvilke kriterier, der er gældende for listerne, på Social-, Bolig- og Ældreministeriets hjemmeside

Seneste nyt

Andre læste også