DemokratiStafettenThomas tror på den dybe debat

Thomas tror på den dybe debat

Thomas Jensen er formand for den nye, sammenlagte boligorganisation, Nordsjællands Almene Boligselskab. Thomas er uddannet datamatiker og arbejder i Danske Spil. Han har boet sammen med sin kone og fire børn i Farum Midtpunkt siden 2004 og været formand for organisationsbestyrelsen siden 2017. Fritiden er begrænset, men når der er tid, snører Thomas gerne vandreskoene og udforsker den danske natur.

Thomas Jensen

Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?

Som formand skal jeg sørge for, at alle har mulighed for at komme til orde. Alle rimelige synspunkter skal testes, og kvalificerede beslutninger træffes bedst gennem seriøs debat. Hvis man bliver for tilbagelænet i bestyrelsesarbejdet, har man en tendens til blot at vedtage de indstillinger, der kommer fra KAB. Store beslutninger kræver tid.

Jeg plejer også at sige, at man skal sørge for at fokusere på de problemstillinger, der stadig er vigtige om 50 år, hvis man er i tvivl.

Hvad vil du vise frem, hvis du får besøg?

Det kommer an på, hvem det er. I Farum Midtpunkt er der tilbud til alle fra vugge til grav. Vi har mange legepladser, et stort idrætsområde, en oplevelsessti gennem hele området, flere klubber og socialøkonomiske virksomheder. Og vi har en graffitivæg, hvor de unge kan boltre sig.

Der er mange ting, vi kan være stolte af, mange ildsjæle, som fortjener at få ros for deres utrættelige bidrag. Vi har en guidet tur for boligsøgende. Den tager 1-1½ time og går ud på at vise mulighederne i en bydel, der til dagligt huser 4500 sjæle.

Hvilke emner og problemstillinger optager jer aktuelt ?

Noget af det, der fylder, er energi, varme og strøm. Bæredygtighed generelt. Vi arbejder lige nu med sortering og genbrug og har fået molokker her i Farum Midtpunkt. Det skal også rulles ud i de andre afdelinger. Den store hurdle er kommunikationen omkring det. De infoskilte, vi har fået fra Vestforbrændingen guider til 7 fraktioner, men nu har vi jo 10. Derudover tales mange forskellige sprog, og hvordan når vi flest muligt?

Hvad kan du lide at lave, når du har fri?

På det seneste er min kone og jeg begyndt at vandre. Hun er lidt mere motiveret end mig. Vi snører skoene og går ud i naturen. Rundt om Farum Sø, Furesø eller op på Nordkysten. Det er ikke lykkes os at få børnene med. De griner lidt hånligt, når vi spørger 😊

Jeg kan også godt lide at fumle med små hobby bygge- eller reparationsprojekter. Og at læse. Det sidste er der dog ikke så meget tid til. Jeg er i gang med Jussi Adler-Olsens bøger, men kun nået til ’Journal 64’ (udgivet i 2010, red.).

Stafet-spørgsmålet: I har lige fusioneret Furesø Boligselskab med Frederiksborg Boligselskab i et forhåbentligt nyt, lykkeligt forhold. Hvorfor valgte I at gøre det, og hvilke gode råd kan I give videre til andre i den situation? Hvad skal man være opmærksom på, og hvad skal man undgå?

Furesø Boligselskab har længe haft en strategi om at udvide, når det giver mening. Vi havde i forvejen overtaget en afdeling i Helsingør. For Frederiksborg Boligselskab var partnerskabet interessant ud fra et konsolideringsperspektiv; et større selskab ville være mere robust.

At fusionere med et andet boligselskab er en proces, der tager tid. Vi brugte mange møder på at kortlægge vores værdigrundlag og fandt i det forløb ud af, at vi faktisk er ret ens.

Generelt tror jeg, at vi vil se flere fornuftsægteskaber i tiden, der kommer. Det er ikke nemt at drive et boligselskab, hvis man ikke har en solid boligmasse at finde aktive beboerdemokrater fra – et kampvalg til bestyrelsen er desværre en sjælden begivenhed. Er det sundt? Bliver vi bedre til at træffe beslutninger, hvis vi ikke tvinges til at argumentere grundigt? Jeg tror det ikke.

Hvem giver Thomas stafetten videre til?

Jeg vil gerne sende stafetten videre til formand for Arresø Boligselskab, Susan Egede:

I foretog i 2017 en sammenlægning i Arresø Boligselskab fra 22 afdelinger til 4. Hvordan har det påvirket beboerdemokratiet? Jeg forstår umiddelbart fordelene ved et driftsfælleskab, men er det også sundt for beboernes opfattelse af medejerskab og tilknytning? Hvordan håndterer man i givet fald dette?

Fakta om Nordsjællands Almene Boligselskab

Furesø Boligselskab og Frederiksborg Boligselskab fusionerede i juli 2023 til Nordsjællands Almene Boligselskab. De har omkring 2.500 boliger, hvoraf knap 1.600 boliger er i Farum Midtpunkt. De øvrige boliger er fordelt på 20 boligafdelinger, der er spredt fra Helsingør, Hillerød, Birkerød og Allerød i nord til Farum og Værløse i syd.

Seneste nyt

Andre læste også