Liv Mellem HuseneStore bagedag for den gode sag i Folehaven

Store bagedag for den gode sag i Folehaven

Der blev bagt kage i lange baner til fordel for BørneTelefonen, da den boligsociale helhedsplan Mit Kvarter i samarbejde med Børns Vilkår inviterede lokale børn og unge med i køkkenet i efterårsferien

Koncentrerede blikke på målebægrene, imponerende bestræbelser på at modstå fristelsen til en smagsprøve i smug og næsebor på overarbejde i det velduftende hjemkundskabslokale i Valby.

Feriecampens mange aktiviteter er et hit blandt børn og unge i Folehaven. Dans, basketball, judo, madlavning og meget mere – der er nok at vælge imellem. En af de fremmødte er Samira Chrifi, mor til tre af de omtrent 35 kagebagende børn denne tirsdag på Harrestrup Å skole.

”De glæder sig altid til feriecamp. Der er mange sjove aktiviteter for dem, og det giver en masse fællesskab og sammenhold. Og for mig som mor er det bare dejligt at høre børnenes latter og se dem more sig sammen,” fortæller Samira Chrifi.

Samira Chrifi og hendes søn må vente tålmodigt på, at drømmekagen bliver færdig.

For første gang har børnene i år haft mulighed for at bage kager til fordel for BørneTelefonen. Det er sket på baggrund af et partnerskab mellem KAB og Børns Vilkår, som blandt andet handler om at styrke børns trivsel gennem positive fællesskaber. Som led i samarbejdet har boligafdelinger i KAB-Fællesskabet kunnet tilmelde sig eventet Bag for BørneTelefonen – til stor glæde for Samira og ikke mindst de små.

”Børnene er begejstrede for at bage, og de er også blevet nysgerrige på, hvad BørneTelefonen er, og hvorfor vi bager til dem. Samtidig er der en masse god læring og pædagogik i at skulle bage. Hvor meget er syv deciliter, og hvor lang tid er det at vente i 20 minutter, mens kagen er i ovnen,” smiler Samira og tilføjer:

”Jeg har allerede sagt, at de skal gøre det igen næste år.”

En succesfuld første bagedag

Med bageboksen fra Børns Vilkår havde børnene grundindholdet til kagerne.

En af de ansvarlige for Mit Kvarters feriecamp og tilføjelsen af Bag for BørneTelefonen til programmet er Filmon Nørgaard-Gebru. Han er godt tilfreds med duften i bageriet og resultatet af arbejdet i hjemkundskabslokalet.

”Børnene har haft en rigtig sjov eftermiddag i køkkenerne, og det er det allervigtigste. Efterfølgende har de også været med til at sælge kagerne, og hver en krumme blev solgt til fordel for BørneTelefonen. Det kan vi være rigtig stolte af,” siger Filmon Nørgaard-Gebru, kulturansvarlig i Mit Kvarter.

Også i Høje Gladsaxe deltog den boligsociale helhedsplan Vores HG i Bag for BørneTelefonen.

Her kan du læse mere om Børns Vilkår og BørneTelefonen.

Kagerne bliver pyntet og gjort klar til salg.

Seneste nyt

Andre læste også