DemokratiStafettenStolemangel, opgangsmøder og en eventyrlig oase

Stolemangel, opgangsmøder og en eventyrlig oase

Stafetten er en serie, hvor vi møder beboervalgte i KAB-Fællesskabet og bliver klogere på, hvad der optager dem. Tina Agerskov Vallentin, formand i Skolevænget, brænder for at få alle beboere til at bruge deres stemme

Hvem har stafetten: Tina Agerskov
Tina solgte huset i Tranegilde Strand og landede i Skolevænget i 2011. Efter et par år gik hun ind i bestyrelsesarbejdet, og da datteren tog på efterskole, blev Tina for alvor engageret i beboerdemokratiet. Tina er bestyrelsesformand for Skolevænget, sidder i organisationsbestyrelsen i FFB, i repræsentantskabet for KAB og BL’s 1. kreds. Boligen og livet deler hun med sin 17-årige datter Emma, der går på Frederiksberg Gymnasium.

1. Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?

At være beboernes forlængede arm. Med stor vægt på ansvarsfølelse, værdighed, tillid og troværdighed – styre i den rigtige retning og sikre vores bygninger, ja vores hjem fremadrettet.

Fundamentet for et værdiskabende bestyrelsesarbejde er i høj grad også relationer og samarbejde. Som i fodbold er det ikke en flok af individuelle stjernespillere, der skaber stjerneholdet. Det er samspillet.

2. Hvis du får besøg i din boligafdeling, hvad vil du vise frem?

Helt klart vores grønne områder. Vi er i gang med at skabe mere eller mindre vedligeholdelsesfrie områder. Målet er at skabe en eventyrlig oase for alle aldre i vores fællesskab.

3. Hvilke emner og problemstillinger er I aktuelt optaget af i afdelingen?

Det er at få den kommende kildesortering og vores område til at gå op i en højere enhed – med fokus på æstetik, forskønnelse, klima, arbejdsprocesser, bæredygtighed og ikke mindst økonomi.

4. Hvad kan du lide at lave, når du har fri?

Jeg har firmaet Phistermedister – og her udvikler og designer jeg fjollede og farverige ting til børn og deres forældre. Jeg sidder sjældent ned uden en blok/kuglepen, hæklenål eller saks i hånden. Men når jeg holder helt fri, elsker jeg naturen – specielt ved vandet finder jeg ro. Gåture med en skøn podcast, lange coffee walk and talk – og så er sofahygge med veninder en kærkommen fredagsaktivitet, jeg nødigt vil undvære.

Stafet-spørgsmålet: I har arbejdet med opgangsmøder for at få flere til at være aktive i boligafdelingen. Hvordan har I gjort det, og hvad har I fået ud af det?

Jeg synes, at det er vigtigt, at alle bliver hørt i et fællesskab. Derfor inviterede vi til opgangsmøder – for at fortælle alle, at deres stemme er vigtig. Vi mødtes på trappen på anden sal i alle 15 opgange mandag til torsdag kl. 18 til 19 fordelt over 4 uger.

Beboere kom ud til en rigtig god og ærlig snak om tanker for udviklingen – vi lyttede til frustrationer, irritationer, ideer og ønsker, som vi kunne handle på, og som nu er med til at skabe Skolevængets identitet – og den positive forandring, vi ønsker.

Vi fik samtidig mulighed for at fortælle beboerne om vigtigheden af deres deltagelse på det årlige afdelingsmøde – og det blev rigtig godt modtaget – der var nemlig ikke stole nok til det efterfølgende møde.

Hvem giver Tina stafetten videre til?

Tina giver stafetten videre til Kirsten Persson, bestyrelsesformand for Tubberupvænge afdeling 1, samt næstformand for Herlev Boligselskab 

Med stafetten følger muligheden for at stille et spørgsmål til næste deltager. Tinas spørgsmål er:

I er et bofællesskab som det eneste i KAB-Fællesskabet – hvilke fordele ser du ved den boform?­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Seneste nyt

Andre læste også