ByggeriSpadestik til nye boliger i Gentofte

Spadestik til nye boliger i Gentofte

Boligselskabet AKB, København skal for første gang bygge udenfor København. Den 31. januar blev første spadestik taget til 101 nye boliger i den nordlige del af Gentofte Kommune

Borgmester, formand og direktør tager spadestik
Fra venstre: Borgmester Michael Fenger, formand for AKB, København Bjørn Petersen og adm. direktør i KAB Jens Elmelund

Det er ganske vist: Nu er der nye, betalbare boliger på vej i Gentofte. Familieboliger, men også boliger til unge og til borgere med lavere betalingsevne. Helt præcist på Ørnegårdsvej 6. De første spader blev stukket synkront i jorden på en regnfuld vinterdag af borgmester Michael Fenger, formand for Boligselskabet AKB, København Bjørn Petersen og adm. direktør i KAB Jens Elmelund.

Du kan ikke blive skrevet op til boligerne endnu, men du kan tilmelde dig et nyhedsbrev for byggeriet her

Betalbare boliger – i hele regionen

Inden man nåede hertil, måtte boligselskabet dog igennem to udbudsrunder på et overophedet byggemarked for at få et projekt, der kan opføres indenfor det almene maksimumsbeløb. Maksimumbeløbet har indflydelse på huslejen, og det er i fokus hos boligselskabet.

”Det er vigtigt for AKB, København, at vi – også i denne kommune – kan tilbyde gode, betalbare boliger til både familier og unge. Også dem med en lavere betalingsevne,” konstaterede formand Bjørn Petersen fra talerstolen.

Derfor kunne Bjørn Petersen bekræfte, at boligorganisationen er klar til at bygge udenfor den vante kommunegrænse igen, hvis muligheden byder sig.

Og erfaringerne fra samarbejdet med Gentofte Kommune er positive, hvilket borgmesteren også gav udtryk for.

Mangel på ungdomsboliger

”Det har længe været et stort ønske i kommunalbestyrelsen at få flere almene boliger til unge, familier og andre med behov. Ikke mindst ungdomsboliger er der stor efterspørgsel på, så vi ser frem til snart at kunne indvie de nye, funktionelle boliger her på Ørnegårdsvej,” sagde borgmester Michael Fenger og tilføjede, at Gentofte ikke er en kommune med mange ledige byggegrunde. Derfor er man ekstra glade for, det har kunnet lade sig gøre.

Det er en byggegrund med udfordringer, men det er der fundet gode løsninger på.

Illustration af det kommende byggeri på Ørnegårdsvej
H+TNT Arkitekters illustration af de kommende boliger. Adgangen til boligerne foregår via svalegange.

Trygge og skærmende rammer

Byggegrunden ligger tæt op ad trafikerede veje, bl.a. Lyngby Omfartsvej. Derfor opføres byggeriet som fire længer omkring en lukket, grøn gård, der skærmer mod støj og danner gode rammer for ophold og leg. Stueetagen kommer til at indeholde fælleslokaler og vaskeri.

Og trygheden skulle være garanteret: Nærmeste nabo er politigården.

Jens Elmelund tror derfor på den kommende boligafdelings kvaliteter.

”AKB, København er en boligorganisation, der tager et stort ansvar. Netop denne byggesag er en af de vanskelige opgaver, og projektet er derfor godt tjent med at have en stor og meget erfaren bygherre, som har prøvet den slags før. Jeg er sikker på, at resultatet ikke kun bliver godt, men også kommer til at passe fint ind i jeres portefølje af boliger,” sagde Jens Elmelund.

Direktøren takkede afslutningsvis alle byggeriets parter og understregede, at den grundlæggende intention om at levere betalbare boliger til en bred målgruppe – som også borgmesteren gav udtryk for – er en utrolig smuk tanke.

Fun Facts

Vi ved, det færdige byggeri kommer til at rumme 101 boliger. Men hvad kræves der for at nå dertil? Projektleder Lasse Kromann Gjersøe fra Dansk Boligbyg var leveringsdygtig i fun facts om byggeriet:

4.168,6 m2 sandwichfacade; 3.416,8 m2 huldæk; 824,8 løbende svalegangselementer; 174 L-søjler; 101 badekabiner; 84 altaner; 4 teknikhuse; 3 skure; 2 trappeopgange og 1 elevator.

Boligerne forventes klar til indflytning i efteråret 2024; nogenlunde samtidigt med, at Boligselskabet AKB, Københavns to andre boligafdelinger – Papirøen og Grundwalds Have – står klar.

Ørnegårdsvej

25 familieboliger på 75-83 m2
50 ungdomsboliger på 42-45 m2
26 boliger på 42-43 m2 til beboere med lav betalingsevne
Alle boliger får altan mod det lukkede gårdrum.

  • Bygherre: Boligselskabet AKB, København
  • Byggeforretningsfører: KAB
  • Bygherrerådgiver: Kuben Management
  • Arkitekt: H+TNT A/S
  • Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S
  • Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører
  • Øvrige rådgivere: AI Arkitekter & Ingeniører, Munksgaard plus Andersen A/S

Seneste nyt

Andre læste også