ByggeriGrundstenen lagt til almene boliger i hjertet af København

Grundstenen lagt til almene boliger i hjertet af København

Boligselskabet AKB, København opfører 84 almene boliger på Papirøen. Onsdag den 9. februar blev grundstenen lagt

Grundstenen præsenteret på Papirøen den 9. februar 2022. På billedet fra venstre: Mads Nørby, Udviklingsselskabet CØ P/S, Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København, Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i Københavns Kommune, Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, Mikael Dahl-Jensen, projektdirektør i NCC.

Bofællesskab, familieboliger og ungdomsboliger på en af Danmarks mest attraktive adresser. Med Operaen som nabo, Nyhavn som genbo og fødderne i vandkanten. Til en husleje, som mennesker med gennemsnitlige indkomster kan betale.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er grundstenen nu lagt, og byggeriet på Christiansholm – i folkemunde Papirøen – er godt på vej.

”Det er en helt speciel dag for AKB, København. I dag fejrer vi opførelsen af et unikt byggeri med en ekstraordinær beliggenhed. En beliggenhed med en historie, der forpligter. Papirøen har gennem 300 år fulgt Københavns udvikling fra industri- og havneby til pulserende storby,” siger formand for Boligselskabet AKB, København, Bjørn Petersen, og fortsætter:

”Jeg er stolt af, at AKB, København bygger almene boliger på denne adresse og skal være med til at skabe et boligområde fuld af liv og fællesskab, hvor alle har råd til at bo.”

Formand for Boligselskabet AKB, København, Bjørn Petersen, og overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen, i højt humør ved grundstensnedlæggelsen.

Den blandede by

Den nye AKB, København-afdeling på Papirøen kommer til at bestå af 21 ungdomsboliger, syv store og seks små familieboliger samt et bofællesskab på 50 familieboliger i flere størrelser.

Huslejen kommer til at ligge mellem 4.470 kr. og 12.210 kr. om måneden. Samtidig forventes de kommende, omkringliggende ejerlejligheder at blive solgt til nogle af de højeste kvadratmeterpriser i Danmark.

”I København skal der være plads til alle, og København skal være en blandet by. Med byggeriet af almene boliger på Papirøen viser vi, at det kan lade sig gøre at skabe gode hjem til rimelige priser lige ved Københavns havn. Det er jeg utroligt glad for, og jeg ser frem til at følge byggeriet i de kommende år,” lyder det fra overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen.”

Et stærkt samarbejde har banet vejen

For adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, står byggeriet af 84 almene boliger på Papirøen også som noget ganske særligt.

”Det er en stor glæde at stå her i dag. Tak til AKB, København for at invitere KAB med som byggeforretningsfører på dette enestående projekt. Og tak til Københavns Kommune for at insistere på, at selv de mest attraktive områder i hovedstaden skal være tilgængelige for alle,” siger Jens Elmelund og afslutter:

”Og endelig skal der også lyde en tak til vores private samarbejdspartnere. Det er ikke altid ubetinget let, når der skal bygges alment og privat side om side, men jeg er sikker på, at begge parter har lært meget, og at vi sammen får skabt en fantastisk dejlig bydel her på Papirøen.”

Byggeriet vil efter planen stå færdigt i 2024. Tilmeld dig nyhedsbrevet for opdateringer og information om opskrivning til boligerne på Papirøen.

Byggeriet på Papirøen er allerede godt undervejs. Arkitektfirmaet Cobe har tegnet boligerne.

Seneste nyt

Andre læste også