1. Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?
Jeg skal som bestyrelsesmedlem være med til at sikre et godt og trygt bomiljø. Beboerne skal ikke bare bo her, men også have et godt liv. Det er jo vores hjem – ikke blot boliger.
2. Hvis du får besøg, hvad vil du vise frem?
Jeg vil vise vores udeområder frem. Vores byggeri er fra tiden lige efter Anden Verdenskrig, hvor der var visioner om lys og luft, hvilket ses i de grønne gårdrum. Vi har fået fjernet meget af den asfalt, der var i gårdrummene og fået både mere grønt, LAR-anlæg og lege- og opholdspladser.
Så vil jeg fortælle om vores boligsociale helhedsplan, som vi har i samarbejde med en række andre, lokale boligorganisationer. Jeg vil nok også gøre opmærksom på de mange fællesskaber, der er i lokalområdet.
3. Hvilke emner og problemstillinger er I aktuelt optaget af?
Vores nært forestående, fysiske helhedsplan fylder rigtig meget. Bygningerne er af ældre dato og trænger til renovering. I den forbindelse skal alle genhuses, hvilket naturligt fylder meget for hver enkelt beboer.
4. Hvad kan du lide at lave, når du har fri?
Jeg holder meget af at læse – alt fra science fiction til biografier og historiske dramaer. Når solen skinner, er enten min altan eller et af gårdrummene et stort hit. Ellers går jeg gerne tur i lokalområdet, hvor der er nogle gode parker og et godt bibliotek. Lidt længere cykelture med telt bliver det også til. Man kan nå langt rundt med en kombination af cykel og S-tog.
Stafet-spørgsmålet: Hvordan arbejder I med at inkludere alle typer beboere i beboerdemokratiet?
Vi har haft succes med at arrangere fællesspisning, hvor der kom mange forskellige typer af beboere. Ved de lejligheder har vi fortalt om betydningen af bestyrelsesarbejdet – vi har jo faktisk stor mulighed for indflydelse. Den slags fællesskaber styrker beboerdemokratiet på sigt, fordi det får flere til at interessere sig for det.
Men COVID-19 satte en stopper for det. Vi regner dog med at kunne lave nogle sociale sammenkomster igen nu. Fx stå ude med kaffe og småkager, når beboerne kommer hjem – det kræver jo ikke ret meget.
Vi vil også gerne gøre bestyrelsen og vores arbejde mere synligt gennem beboerkommunikation. Hvis vi kan få beboerne til at tale mere sammen, bliver betydningen af beboerdemokratiet ofte tydeligere.
Hvem giver Karl stafetten videre til?
Karl giver stafetten videre til Villy Sørensen, formand for Folehaven, Boligforeningen 3B.
Med stafetten følger muligheden for at stille et spørgsmål til næste deltager. Karls spørgsmål er:
Hvad gør I for at skabe eller styrke beboernes tilknytning til det sted, de bor? Det der gør, at man går fra at betragte det blot som en bolig til et hjem.