DemokratiBoligpolitikOmrådefornyelse i Lundtoftegade og Hørgården

Områdefornyelse i Lundtoftegade og Hørgården

Københavns Kommune har øremærket 118 millioner kroner til at støtte den positive udvikling i kvartererne omkring Lundtoftegade og Hørgården

Områdefornyelse i København arbejder med fysiske, sociale og kulturelle indsatser i et bestemt kvarter over en periode på fem år.

Fra 2023 har Københavns Kommune afsat 59,1 millioner kroner til indsatser i Lundtoftegade-kvarteret og det samme til kvarteret omkring Hørgården.

På Nørrebro hilser formanden for Lundtoftegade i Boligselskabet AKB, København, håndsrækningen til en fortsat positiv udvikling velkommen.

”Det er en rigtig kærkommen bevilling. Det betyder, at vi kan realisere nogle af vores mange drømme og planer. For eksempel vil vi dedikere et område i en af gårdene til sport og samarbejde med lokale klubber, som har brug for faciliteter og samtidig kan give vores unge en lettere indgang til foreningsidræt. Vi har også et tomt hus på 1.500 kvadratmeter, som vi har en drøm om at udvikle til et socialøkonomisk kraftcenter,” siger Søren-Emil Schütt.

Kvarterplaner

Næste skridt for indsatserne i de to kvarterer er, at rammer og mål nu skal nedfældes i kvarterplaner, som skrives i samarbejde med borgere, aktører og brugere og godkendes af borgerrepræsentationen.

I Hørgården vil områdefornyelsen supplere et infrastrukturprojekt, som blandt andet omfatter et nyt hovedstrøg gennem bebyggelsen. Et projekt, der har til formål at åbne og integrere bebyggelsen i lokalområdet, og som gennemføres med støtte fra Landsbyggefonden på 67,5 mio. kroner.

Læs også om den store plan for nyt hovedstrøg i Hørgården

Seneste nyt

Andre læste også