DemokratiStafettenMandsmod, driftskroner og orgeltoner

Mandsmod, driftskroner og orgeltoner

Hvem har Stafetten: John Olsen bor sammen med sin kone Helen i en 4-værelsesbolig i boligafdelingen Søfryd i Ballerup. Her har han været formand for bestyrelsen, siden han flyttede ind i 2013. John er også formand for KAB’s bestyrelse og medlem af bestyrelsen i Ballerup Ejendomsselskab.

Hvem har Stafetten: John Olsen bor sammen med sin kone Helen i en 4-værelsesbolig i boligafdelingen Søfryd i Ballerup. Her har han været formand for bestyrelsen, siden han flyttede ind i 2013. John er også formand for KAB’s bestyrelse og medlem af bestyrelsen i Ballerup Ejendomsselskab.

John Olsen er formand for Søfryd, en boligafdeling med 56 boliger naturskønt beliggende i Måløv.

1. Hvad ser du personligt, som din vigtigste opgave som bestyrelsesmedlem?

”At være beboernes agent, ambassadør og interessevaretager. En af de ting, der ligger mig på sinde, er at tage ansvar for fællesskabet.
Vi er fælles om økonomi og vedligeholdelse af boligerne – og opfører man sig uhensigtsmæssigt, går det ud over alle. Når man deltager i bestyrelsen, skal der træffes nogle beslutninger, og de skal være baseret på sund fornuft. Det kræver en god del mandsmod og ansvarsfølelse. Og det påtager jeg mig gerne.”

2. Hvis du får besøg, hvad vil du vælge at vise frem i din boligafdeling?

”Vi har flotte udearealer og en naturskøn beliggenhed, men en af de ting, jeg er mest stolt af at vise frem, er vores energisystem.

Vi har et helt specielt jordvarmeanlæg, som kun findes få steder i Danmark. Det kaldes et radialt jordvarmeanlæg. Det er ganske effektivt og indgår i et samlet energisystem med varmegenvinding fra ventilationssystemet og solceller på taget, som delvist dækker eludgiften til pumperne i anlægget.

Helen og jeg bor i en lejlighed på 115 kvm brutto og har en samlet energiudgift til varme og varmt vand på 3.000 kr. årligt. Derudover er komforten høj. Vi har gulvvarme i alle rum – altså ingen radiatorer – og individuel regulering af temperaturen i hvert enkelt rum.”

3. Hvilke emner/problemstillinger er I aktuelt optaget af i din boligafdeling?

”Vi er meget optaget af omkostninger. Hvad har vi af driftsomkostninger, og hvad får vi for pengene? Her bor mange enlige og pensionister, så vi prøver i bogstavelig forstand at passe på huslejen. 
Vi er også optaget af, hvordan vi forbereder os til fremtiden, fx med ladestandere til elbiler. Det er i den sammenhæng et dilemma, at anlægsinvesteringen endnu er relativt høj.”

4. Hvad kan du lide at lave, når du har fri (udover bestyrelsesarbejde)?

”Jeg holder meget af at rejse, og det har jeg savnet lidt i coronatiden. Så dyrker jeg min interesse for gastronomi – mad og vin – hvor jeg både læser om, prøver og kreerer selv. Jeg bruger også tid på at lytte til musik, mest klassisk musik og specielt orgelmusik har min store interesse. Det er en stilart, som rummer både tekniske og musiske finesser. Jeg lytter live i kirker, men jeg har også over 300 cd’ere med orgelmusik.
Indimellem pusler jeg også med high-fidelity, foto og video foruden min digitale modeljernbane, men det kan være svært at finde tid til det hele. Det vil jeg gøre noget mere ved, når jeg trækker mig tilbage fra arbejdslivet i en ikke alt for fjern fremtid.”

Hvem giver John stafetten videre til?

John har valgt at give stafetten videre til Ida Hørlyk Cordtz, afdelingsformand i Smørum Gårdhuse i Egedal Boligselskab. Med stafetten følger muligheden for at stille et spørgsmål til næste deltager. John har valgt at stille dette spørgsmål til Ida:

Hvordan arbejder Smørum Gårdhuse med at ’passe på huslejen’?

Seneste nyt

Andre læste også