Liv Mellem HuseneLommepengejob i Sydkystens Boligselskab bærer frugt: Pamela har fået arbejde på lokal...

Lommepengejob i Sydkystens Boligselskab bærer frugt: Pamela har fået arbejde på lokal SFO

Sydkystens Boligselskab bevilligede i maj 2023 100.000 kroner til, at unge beboere kan få deres første fritidsjob i trygge rammer fyldt med læring og brugbar erfaring til CV’et

Gudekvartererne, Sydkystens Boligselskab i Greve, hvor Pamela bor og har haft lommepengejob i Legepatruljen.

Af Josephine Jensen, BO-VEST, og Mads Klim Jacobsen, KAB.

Hver uge i sommerperioden laver Legepatruljen sjove aktiviteter og lege for lokale børn i Gudekvarterne i Greve Nord. 15-årige Pamela er en af de unge, der i maj 2023 fik lommepengejob i Legepatruljen, som har haft en særlig betydning gennem hendes opvækst.

15-årige Pamela er vild med sit fritidsjob i den lokale SFO.

”Da jeg var barn, så jeg virkelig op til Legepatruljen på min egen skole. De var sjove og søde, og man følte sig altid tryg i deres nærvær,” fortæller Pamela, som bor i Gudekvarterene og til daglig går på Damagerskolen i Greve.

Nu har erfaringerne med selv at arbejde i Legepatruljen medvirket til, at Pamela har fået et ordinært fritidsjob i Hedelyklassernes SFO.

Her arbejder hun to dage om ugen efter skole, og hendes opgave er at facilitere lege og inddrage de elever, der har svært ved at blive i legen, når den udvikler sig.

”Noget af det, jeg virkelig kan lide ved mit arbejde på SFO’en, er, at alle børnene er forskellige. Jeg kan aldrig forudse, hvad der kommer til at ske, når jeg træder ind ad døren. Jeg har virkelig lært meget fra Legepatruljen, som jeg kan bruge i mit arbejde – især når det kommer til, hvordan man skal behandle børnene. Det er vigtigt at skabe en tryg og glad atmosfære omkring dem,” siger Pamela og konkluderer:

”Det er fantastisk at kunne bidrage til deres trivsel og glæde.”

Greve Nord Projektet tager ansvar

Mette Damgaard Brun, leder af Hedelyklasserne, fik nys om lommepengeindsatsen i Greve Nord og lagde op til et samarbejde om fritidsjob i deres SFO for en af de unge fra Legepatruljen.

Ifølge Mette har læringen og den forudgående træning, som de unge har modtaget i Legepatruljen stor betydning for, hvorfor et samarbejde er fordelagtigt.

Iført letgenkendelige røde t-shirts er det nemt for børnene i Gudekvartererne at finde Legepatruljen.

”Greve Nord Projektet har taget ansvar for, at unge indgår i bæredygtige fællesskaber og givet forudgående træning, som understøtter den pædagogiske praksis, vi har hos os. På den måde kan de unge bære erfaringer videre og blive skarpe i pædagogiske praksisser og viden om egen uddannelsesvej. I Legepatruljen har de unge allerede fået træning i at omgås børn og har derfor en god forståelse for arbejdet i vores SFO,” fortæller Mette Damgaard Brun.

Legepatruljen kan forme fremtiden

Jobbet i Legepatruljen har givet mange erfaringer, som kan bruges i fremtiden, når der skal vælges uddannelsesretning efter 9. klasse. For Pamela har hendes lommepenge- og fritidsjob gjort det klart, at arbejdet med børn skal udforskes mere:

”Efter 9. klasse vil jeg gerne på gymnasiet, og med den erfaring, jeg har fået fra mit lommepengejob, har jeg fået en klar tanke om, at jeg gerne vil arbejde med børn i fremtiden. Det giver mig så meget glæde, og jeg har virkelig fået et stærkt bånd til mange af børnene, som jeg holder meget af.”

Seneste nyt

Andre læste også