Liv Mellem HuseneKunstner løfter slidt facade med drømmeværk

Kunstner løfter slidt facade med drømmeværk

Et nyt vægmaleri lyser op i Utterslevhuse i København. Temaet er drømme, og kunstneren bag er Qnud Caos

Beboer Fahmi Jama og kunstner Qnud Caos med udsnit af facadeværket i baggrunden

Duer over lyserøde huse. Bus 2A grebet mellem stjerner og planeter. Mosen og Tingbjergs gule mursten. Den unge kunstner Qnud Caos står bag et større værk på facaden af en boligblok i Utterslevhuse i Tingbjerg. Her har Samvirkende Boligselskaber (SAB) givet støtte til at give den nedslidte facade et unikt løft.

John B. Sørensen, formand for SAB, ønskede i sin tale beboerne tillykke med værket.

Ferniseringen fandt sted fredag den 3. juni, hvor SAB’s formand John B. Sørensen, sagde:
”Tillykke med jeres nye flotte vægmaleri. Det signalerer fællesskab, sammenhold og medmenneskelighed. Værdier, vi i SAB lægger stor vægt på. Og som også er grundlaget for den måde, I bor sammen på her i Delebo.”

På de unge beboeres initiativ

De store familieboliger i Delebo er som forsøg indrettet til deleboliger for unge. Det var de unge, som tog initiativ til at gøre noget ved facaden og søgte SAB om økonomisk støtte.
En af de unge beboere i huset er Fahmi Jama, der studerer politik og historie på RUC.
”Facaden var helt skallet og lignede noget der var løgn. Jeg var noget overrasket, da jeg så bygningen første gang. Kunstværket løfter indtrykket, så der er noget pænt at komme hjem til. Og det giver bygningen sjæl,” siger han.

Satellit og drømme

De unge valgte selv kunstner Qnud Caos til opgaven, og hans skitser til værket blev enstemmigt vedtaget på et afdelingsmøde.
”Jeg har kaldt kunstværket CPH Satelite, fordi Tingbjerg er en selvstændig enhed i København med sit eget liv. Temaet er stedet og de drømme, man drømmer herfra,” forklarer Qnud Caos.
Han har hentet inspiration til de konkrete motiver fra en række workshops med de unge beboere i Delebo.

”Der blev joket en del på de her workshops, men der kom også gode ideer frem, fx blev bus nr. 2A bragt på banen her. Og de lyserøde huse og duerne,” siger den 23-årige kunstner.

Da skitserne var på plads, tog det Qnud Caos omkring en måned at male det endelige værk.

Udsnit af CPH Satelite, Utterslevhuse, Tingbjerg.

Seneste nyt

Andre læste også