Liv Mellem HuseneKom til Kulturnat på toppen af København

Kom til Kulturnat på toppen af København

Nysgerrige borgere har mulighed for at komme indenfor i de ikoniske højhuse på Bellahøj, når Samvirkende Boligselskaber åbner dørene til en almen penthouselejlighed på 11. etage til Kulturnat 2022 den 14. oktober

Siden 1950’erne har Bellahøjhusene tårnet sig op i det nordvestlige København. Husene, som også er kendt som Danmarks første højhuse, består af i alt 28 bygninger mellem 9 og 13 etager med knap 1.300 boliger.

Som en del af Kulturnat 2022 i København kan nysgerrige borgere få et kig indenfor i en af penthouselejlighederne på toppen af Bellahøj. Her er der mulighed for at nyde udsigten over byen og for at blive klogere på husenes historie. Der vil desuden blive serveret kaffe og kakao fra den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma.

Det sker fredag den 14. oktober fra kl. 18, når Samvirkende Boligselskaber (SAB), som ejer 10 af højhusene på Bellahøj, inviterer indenfor på adressen Ved Bellahøj Syd 23A, 11, 2700 Brønshøj.

Formand for SAB, John B. Sørensen, glæder sig over muligheden for at fremvise et unikt stykke af Københavns historie.

”Bellahøjhusene rummer så mange fortællinger, og de har spillet en stor rolle i udviklingen af det København, vi kender i dag. Alligevel er det de færreste, der kender historien og endnu færre, der rent faktisk har oplevet husene indefra. Jeg synes, at det er ret fantastisk, at vi kan åbne dørene til Kulturnat 2022 og invitere indenfor i Danmarks første højhuse,” siger John B. Sørensen.

Den 117 kvadratmeter store penthouselejlighed på Bellahøj er åben for besøg i tidsrummet 18-23 fredag den 14. oktober. Tilmelding er ikke nødvendig.

Seneste nyt

Andre læste også