DemokratiBoligpolitikKickstart på social bæredygtighed i Herlev

Kickstart på social bæredygtighed i Herlev

En ny partnerskabsaftale skal de næste fire år forbedre rammerne for ”det gode liv” i Herlevs almene boligområder

Topbillede: Fra venstre Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune, Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, Frank Sass, næstformand i Samvirkende Boligselskaber, SAB, Erik B. Nielsen, formand i Herlev Boligselskab, Connie Mankov, formand i Boligselskabet AKB, Herlev, Iris Gausbo, næstformand i Boligforeningen 3B og Jesper Zwisler, kommunaldirektør i Herlev Kommune.

”Vi er i gang med at skabe den almene sektor 2.0 i Herlev, og det bliver helt fantastisk.”

Sådan lyder ordene fra borgmester i Herlev Kommune, Thomas Gyldal Petersen, til de gæstende beboerdemokrater, der er mødt op i Herlev Medborgerhus den 12. juni for at blive klogere på den nye partnerskabsaftale.

En aftale mellem kommunen, KAB og boligorganisationerne Boligselskabet AKB, Herlev, Boligforeningen 3B, Herlev Boligselskab, SAB og Boligselskabet Sortemosen, der skal sikre bedre livskvalitet for beboere i almene boliger.

”Vi ser desværre stadig, at mennesker, der er født i almene boligområder, får et hårdere og kortere liv end mennesker, der er født i en villa. Det skal vi lave om på, og jeg er stolt af, at KAB har taget initiativet og ikke bare administrerer boliger, men også tager ansvar for det liv, der leves i boligerne,” siger borgmesteren.

Adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, sætter sin underskrift på aftalen efter Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen.

Et tæt samarbejde bliver endnu tættere

Herlev Kickstart
Adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, sætter sin underskrift på aftalen efter Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen.

KAB og Herlev Kommune har gennem årtier haft et tæt samarbejde om at etablere gode boliger for almindelige mennesker og socialt udsatte. Det har resulteret i, at KAB-fællesskabet i dag har over 5.500 boliger i Herlev, hvilket svarer til ca. 40 pct. af alle husstande i kommunen.

Derfor er det også helt naturligt at styrke samarbejdet om social bæredygtighed i netop Herlev.

”Det er en glædens dag i dag, hvor vi alle sætter pennen til papiret. Når KAB-Fællesskabet står sammen, kan vi løfte rigtigt meget, og i samarbejde med kommunen er jeg overbevist om, at vi kommer til at gøre en forskel for mange beboere i Herlev,” fortæller adm. direktør i KAB, Jens Elmelund.

Det gode liv

Udgangspunktet for den nye partnerskabsaftale er at understøtte og udbrede ”det gode liv” for Herlevs almene beboere. Det fortæller cheføkonom i KAB, Frans Clemmesen.

”Vi har fire fokusområder, som er afgørende for at skabe rammerne for et godt liv. Det handler om uddannelse, sociale relationer og fysisk og mental sundhed. Derfor har vi indgået samarbejdsaftaler med otte erfarne civilsamfundsaktører og digitale virksomheder, som står klar med forskellige tilbud til socialt udsatte beboere,” siger Frans Clemmesen.

Disse samarbejdspartnere tæller blandt andet Røde Kors, Boblberg og Red Barnet Ungdom.

Iris Gausbo med knyttede næver efter hun havde underskrevet partnerskabsaftalen.

Stor lokal begejstring

Herlev Kickstart Iris
Iris Gausbo med knyttede næver efter hun havde underskrevet partnerskabsaftalen.

Iblandt de fremmødte beboerdemokrater i Medborgerhuset er Iris Gausbo. Som næstformand i Boligforeningen 3B og formand for afdelingsbestyrelsen i Hjortegården sætter hun sin underskrift på aftalen og glæder sig samtidig over udsigten til en øget indsats for social bæredygtighed i Herlev.

”Det er et ret fantastisk samarbejde mellem boligorganisationerne, KAB og kommunen. Det er en treenighed med virkelig stærke kræfter. Og sammen med vores mange ildsjæle og vores dygtige driftspersonale ude i afdelingerne kan denne aftale give os styrken til at give et kæmpe løft til vores socialt udsatte beboere,” siger Iris Gausbo.

Partnerskabsaftalen er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning og løber frem til 2025.

Fakta

Partnerskabsaftalen er underskrevet af:

  • AKB Herlev
  • Boligforeningen 3B
  • Herlev Boligselskab
  • Samvirkende Boligselskaber, SAB
  • Boligselskabet Sortemosen
  • Herlev Kommune
  • KAB

Samarbejdspartnere:

Røde Kors, Red Barnet Ungdom, Boblberg, Liva Healthcare, We.care, Broen, Area9 & Komiteen for Sundhedsoplysning.

Seneste nyt

Andre læste også