Liv Mellem HuseneHerlev-projekt bringer børn og unge ind i stærke fællesskaber

Herlev-projekt bringer børn og unge ind i stærke fællesskaber

Social bæredygtighed står øverst på dagsordenen i Herlev. Gennem et samarbejde med en række sociale aktører, kommunen og fem boligorganisationer i KAB-Fællesskabet kan udsatte børn og unge blandt andet få økonomisk hjælp til at blive en del af foreningslivet

Det er mandag eftermiddag i lejligheden på Stationsallèen i Herlev. Et af ugens højdepunkter for 11-årige Isabella. Inden længe går turen ned til danseskolen, som den har gjort det to gange om ugen de sidste fire år.

”Dansen er hendes et og alt. Uanset hvor dårlig en dag hun måtte have, bliver hun altid glad, når hun kommer til dans. Det er ren livsglæde,” fortæller Isabellas mor, Rikke.

Det hele begyndte med en måned på et prøvehold, da Isabella var syv år. Hun var fanget med det samme, og instruktøren så et potentiale i den danseglade pige. Der var blot en udfordring. Kontingentet var dyrere end økonomien i den lille familie kunne klare.

Broen yder støtte

Rikke fik at vide, at der måske kunne være hjælp at hente gennem Broen Herlev – en frivillig forening der har til formål at støtte udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt og andre fritidsaktiviteter.

”Jeg kontaktede Lars Nybroe fra Broen med det samme, og efter jeg havde fortalt om vores situation, kom han frem til, at Broen ville betale Isabellas kontingent til danseskolen. Det er jeg dybt taknemmelig for,” siger Rikke. 

Broen Herlev har eksisteret siden 2011 og har gennem årene hjulpet mere end 350 lokale, udsatte børn og unge med at blive en del af foreningslivet.

”Vi ønsker, at alle børn og unge skal kunne deltage i foreningslivet. Det betyder enormt meget for den enkelte at være en del af positive fællesskaber, hvor man kan spejle sig i voksne rollemodeller og få succesoplevelser og styrket tro på sig selv,” fortæller Lars Nybroe, som er frivillig i Broen Herlev.

Det bobler med tilbud i Herlev

I dag er Broen Herlev en del af en samlet vifte af tilbud til borgere i Herlev Kommune under overskriften “Det stærke fællesskab”.

I 2021 underskrev fem boligorganisationer i KAB-Fællesskabet, Herlev Kommune og KAB en partnerskabsaftale med fokus på social bæredygtighed. Aftalen involverer ni sociale aktører, der tilbyder lige fra lektiehjælp til psykologbistand og hjælp til at finde interessefællesskaber og venner.

Det hele er samlet på hjemmesiden www.herlevbobler.dk, hvor man gratis kan oprette sig og gøre brug af de mange muligheder.

”Vi har nu fået lavet en platform sammen med Boblberg, som gør det nemt for brugerne at få adgang til de gode tilbud, som vores samarbejdspartnere stiller til rådighed. Jeg håber, at endnu flere vil gribe muligheden fremover,” siger Frans Clemmesen, cheføkonom i KAB.

En verden til forskel

For Isabella og Rikke har støtten fra Broen Herlev gjort en verden til forskel. Dansen er et fast holdepunkt, et frirum og et unikt sammenhold.

Senere i juni skal Isabella til danmarksmesterskabet i Randers. Her vil hun gøre sit bedste for en god placering, men stadig er det vigtigste fællesskabet og glæden ved dansen.

”Som mor betyder det jo alt, at ens barn har det godt. Det gør mig lykkelig at se hendes glæde og passion, når hun danser. Hvad mere kan man ønske sig? Jeg måtte da også skrive til Lars fra Broen, da Isabella var blevet sjællandsmester, og sige tak for alt det, han har gjort,” fortæller Rikke.

Læs mere om Herlev-projektet, som er støttet af Obelfonden, Novofonden og Landsbyggefonden.

Seneste nyt

Andre læste også