1. Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?
Min vigtigste opgave er at sørge for at tingene fungerer både for beboere og personale. Vi skal passe på huslejen og samtidig sørge for en fornuftig vedligeholdelse af boligerne.
Jeg synes også, det er vigtigt, at vi i Arresø Boligselskab har et bredt udsnit af boligtyper, så vi kan møde mange forskellige boligbehov. Det sikrer vi i et tæt samarbejde med Halsnæs Kommune. Vi er fx i gang med at bygge skæve boliger – i øvrigt de første i Halsnæs Kommune. Det har været en mærkesag for mig, som nu bliver til virkelighed.
2. Hvis du får besøg, hvad vil du vise frem?
Jeg er stolt af vores boligselskab og af den måde, vi har udviklet boligområderne gennem de sidste 10 år. Jeg ville vise det store boligområde her i Skovbakken frem, hvor jeg også selv bor. Vi har gennemført en stor og tiltrængt renovering, som har løftet boligstandarden. I udeområderne har vi etableret gode rammer om fællesskabet såsom legeplads og boldbaner, men også vild-med-vilje områder der støtter biodiversiteten. Og så har vi etableret et fælles servicecenter med fine faciliteter og ordentlig tilgængelighed for handicappede.
3. Hvilke emner og problemstillinger er I aktuelt optaget af?
Vi er hele tiden optaget af, om vi kan gøre det bedre og billigere i forhold til at passe på huslejen. I øjeblikket har vi fokus på at skifte til el-redskaber. Fællesbelysningen har vi også arbejdet med at skifte til LED-lys.
Hvis vi får muligheden for at bygge en ny boligafdeling, vil vi gerne supplere vores boligudbud med en AlmenBolig+ afdeling. Den boligtype mangler i vores pallette. Vi ved fra andre selskaber i KAB-Fællesskabet, at det er en populær boligform.
4. Hvad kan du lide at lave, når du har fri?
Jeg arbejdede som social- og sundhedsassistent og kørte som flyver i et stort område fra Hundested til Frederikssund, men måtte stoppe på grund af en arbejdsskade og sygdom. I dag fylder Arresø Boligselskab en stor del i mit liv, og det er her mit engagement ligger.
Derudover har min datter Emilie en stor plads i mit liv. Vi er meget tætte, da der altid kun har været hende.
Når jeg skal koble af, gør jeg det også gerne med hunde, som jeg passer for venner og bekendte. Jeg elsker dyr. Det fik jeg ind som barn, hvor jeg voksede op med en schæfer. Jeg kan bedst lide de store hunde, men passer lidt af hvert – i øjeblikket en cavalier, en cocker spaniel, to jack russel terriere, en bommuldshund og en berner sennenhund.
5. Stafet-spørgsmålet:
I foretog i 2017 en sammenlægning i Arresø Boligselskab fra 22 afdelinger til 4. Hvordan har det påvirket beboerdemokratiet? Jeg forstår umiddelbart fordelene ved et driftsfælleskab, men er det også sundt for beboernes opfattelse af medejerskab og tilknytning? Hvordan håndterer man i givet fald dette?
Sammenlægningen tog sin begyndelse helt tilbage i 2010, hvor Boligselskabet af 1940 i Frederiksværk (17 boligafdelinger, 614 boliger) og Ølsted Andelsboligforening (fem boligafdelinger, 197 boliger) blev til Arresø Boligselskab.
De mange afdelinger blev i årene 2012-16 lagt sammen til fire.
Sammenlægningen omfattede også ejendomskontorerne, som i 2012 blev reduceret fra tre til et, som i 2018 lagt sammen med det lokale administrationskontor, så vi i dag har et samlet servicecenter.
Vi har sparet rigtig mange penge på sammenlægningerne. Men jeg synes også, vi har styrket vores lokale base. Det er vigtigt for os, fordi det er vigtigt for vores beboere. De kender personalet på servicecentret og kan altid komme og spørge – også hvis der sker alvorlige ting i deres liv fx at de kommer bagud med huslejen. Det skete jo, da stålværket lukkede i en periode. De tager ikke til København for at tale om et problem. Det er no-go.
Det er ikke min oplevelse, at deltagelsen i beboerdemokratiet er blevet påvirket negativt af sammenlægningerne. Men det er helt klart, at deltagelsen generelt kan løftes. Fx kommer der ikke ret mange til afdelingsmøderne. Det er noget, vi gerne vil arbejde med.
Hvem sender Susan stafetten videre til?
Susan sender stafetten videre til Nina Møller, formand i Stenløse-Ølstykke Boligforening, og stiller spørgsmålet:
Hvilke overvejelser har I omkring sammenlægning af afdelinger?
Læs Nina Møllers svar i den næste Stafet.