DemokratiStafettenGeder, gåture og gennemgribende forandringer

Geder, gåture og gennemgribende forandringer

Hvem har stafetten: Villy Sørensen har været formand for afdelingsbestyrelsen i Folehaven, Boligforeningen 3B, i 36 år. Han flyttede ind i afdelingen i Valby 1983 og har siden arbejdet for at sikre beboerne de bedst mulige forhold. Villy er i dag 76 år og pensionist, men han arbejder fortsat fuldtid med opgaverne i beboerdemokratiet.

Villy Sørensen, formand for boligafdelingen Folehaven, Boligforeningen 3B, på dyrelegepladsen.

1. Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?

Det er at skabe sammenhold og tillid mellem afdelingsbestyrelsen og beboerne. Kun på den måde kan afdelingsbestyrelsen arbejde med at sikre gode løsninger på de udfordringer, der opstår i en boligafdeling. Stor tillid har været en nøgle for at få vores fysiske helhedsplan igennem.

2. Hvis du får besøg, hvad vil du vise frem?

Jeg vil gå en tur med dem inde i boligområdet, så de kan se, hvor fredeligt her er. Jeg vil tage dem med på dyrelegepladsen, hvor vi blandt andet har geder, får og kaniner, og bagefter vise biblioteket og vores smukke kirke. Nogle snakker om Folehaven som et udsat boligområde med uro og bander, men her er jo nogle idylliske omgivelser, når man er her.

3. Hvilke emner og problemstillinger er I aktuelt optaget af?

Lige nu er vi i gang med en helhedsplan, som rummer mange udfordringer, der går direkte ind i folks hjem. Det er meget indgribende og fylder meget.

Oveni det har vi en affaldsproblematik, hvor vi er i gang med at lukke vores skakte og i stedet få lavet nedgravede løsninger. Men de store prisstigninger betyder, at det projekt bliver 14 millioner kroner dyrere end oprindeligt, og derfor skal beboerne stemme om det en gang til.

4. Hvad kan du lide at lave, når du har fri?

Jeg motionerer en masse. Jeg går 10 kilometer om dagen, cykler og spiller badminton mod nogle, som er yngre end mig, og som også hader at tabe.

Derudover har jeg sat mig for at blive bedre til at tale engelsk. I skolen fik jeg at vide, at jeg ikke duede til sprog, men nu vil jeg lære det ordentligt, så jeg mødes med andre i samtalegrupper, hvor vi læser og taler om engelsk litteratur. Og så elsker jeg at tage i sommerhus, hvor jeg kan trække stikket og nyde roen og den friske luft. Det giver nye perspektiver og ideer.

Stafet-spørgsmål: Hvad gør I for at skabe eller styrke beboernes tilknytning til det sted, de bor?

Vi laver en masse sociale arrangementer. Vi har fx juletræsfest og fastelavnsfest, hvor beboerne mødes til hygge og dans, og børnene er klædt ud. Vi har desuden hobbyklubber med fritidstilbud til beboerne, bl.a. i form af billard, gåklub, yoga og gymnastik.

Hvem giver Villy stafetten videre til?

Villy giver stafetten videre til Laurits Roikum, formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber. Med stafetten følger muligheden for at stille et spørgsmål til næste deltager. Villys spørgsmål er:

Jeg synes, at tanken med FFB’s afdeling Delehusene, hvor studerende og unge med flugterfaring bor side om side, er genial. Kunne man forestille sig at bruge konceptet til andre målgrupper end unge? Fx interessefællesskaber eller familier på tværs af generationer.

Seneste nyt

Andre læste også