DemokratiStafettenFormand med øje for vedligehold og vild natur

Formand med øje for vedligehold og vild natur

Hvem har stafetten? Øyvind Bakke, formand for afdelingsbestyrelsen i Havrevangen, Frederiksborg Boligselskab, på 12. år. Han er 51 år gammel, født i Norge og har boet i Havrevangen siden 2003 med sin hustru Lea og parrets to sønner. Han er uddannet jurist og arbejder som juridisk chefkonsulent i ATP i Hillerød.

Stafetten illustration

Hvad ser du som din vigtigste opgave som afdelingsformand?

At have styr på økonomien og bygningerne i afdelingen, så beboerne har et godt sted at bo. Tingene skal fungere, og det skal være til at betale at bo her. Samtidig er det også vigtigt at have et godt samarbejde med ejendomskontoret, så det løbende vedligehold i afdelingen fungerer.

Hvad vil du vise frem, hvis du får besøg?

Jeg kan ikke bare sige én ting. Jeg vil gå en tur i vores udearealer med flotte grønne områder. Både det velholdte og det vilde, vi har fået lavet. Vi har også fået en ny legeplads, som også er rigtig fin. Vi har lavet mange små tiltag, og helheden kan jeg rigtig godt lide.

Hvilke emner eller problemstillinger er I aktuelt optaget af?

Sammen med ejendomskontoret har vi i bestyrelsen bestilt en tilstandsrapport. Et ingeniørfirma har gennemgået alle bygningsdele, så nu har vi fået en status på vores tage, elinstallationer, kloak, facadebeklædning, vinduer, døre osv. Der var heldigvis ikke noget kritisk, og nu er vi i gang med at lave en plan for, hvornår de forskellige ting skal vedligeholdes i fremtiden.

Hvad kan du lide at lave i din fritid?

Jeg kan rigtig godt lide at træne i naturen. Løbe og cykle og gå nogle gode ture. Der er dejlige grønne områder i nabolaget og lidt længere væk ligger Gribskov, hvor jeg også holder meget af at komme.

Stafetspørgsmålet: Hvordan kom I i gang med at gøre jeres områder mere vilde? Har I haft en projektgruppe? Og hvordan har I fået samlet beboerne om det?

Afdelingsformand Øyvind Bakke foran Havrevangens kvashegn.

Det startede med, at vi havde nogle store træer, som var blevet til gene for beboerne. Vi besluttede at fjerne træerne, men syntes så, at vi skulle gøre noget andet og snakkede om Vild Med Vilje, som var meget fremme på det tidspunkt. Vi havde det oppe på et afdelingsmøde, hvor vi afsatte penge til at lave et samarbejde med Habitats og lavede en plan med dem. Det er bestyrelsen, der har stået for det hele vejen. 

Siden hen har vi bl.a. inddraget beboerne ved at invitere til en hyggedag, da vi åbnede vores nye legeplads, hvor der også er Vild Med Vilje-tiltag. Der kom rigtig mange, og vi havde en god dag.

Hvem giver Øyvind stafetten videre til?

Jeg sender stafetten videre til Nikolaj Dehn, formand for afdelingsbestyrelsen i Kajerødhuse, Furesø Boligselskab.

Jeg har indtryk af, at I har et rigtig godt, uformelt fællesskab i Kajerødhuse, så jeg vil gerne spørge: Hvad har I gjort for at skabe det gode fællesskab, og hvad gør I for at fastholde det?

Seneste nyt

Andre læste også