DemokratiStafettenFisk, fart og fremtidssikring

Fisk, fart og fremtidssikring

Hvem har stafetten: Flemming Biirsdahl, næstformand i Øbrohus og medlem af organisationsbestyrelsen i Boligselskabet AKB, København. Flemming er 54 år gammel og har boet i Øbrohus siden 2005. Han er tidligere befalingsmand (SSG) i forsvaret gennem 27 år. I dag er Flemming pensioneret og bruger en stor del af sin tid på det beboerdemokratiske arbejde i Øbrohus, hvor han i høj grad brænder for den grønne dagsorden.

Flemming Biirsdahl i det bæredygtige vaskeri med bogcafé i Øbrohus, Boligselskabet AKB, København.

Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?

Jeg skal være beboernes talsmand i afdelingen og sørge for, at tingene foregår rigtigt. Samtidig er jeg meget optaget af, at vi kun har tingene til låns. Der kommer nogle efter os, og vi skal give Øbrohus videre til de næste beboere på en god måde. Et godt eksempel er el-ladestandere. Der er kun en hybridbil i afdelingen lige nu, men vi bygger to ladestandere med i alt fire udtag for at fremtidssikre.

Hvis du får besøg, hvad vil du vise frem?

Haven ved Øbrohus er et af Flemming Biirsdahls favoritsteder i boligafdelingen.

Hele Øbrohus. Vi har en tagterrasse, verdens bedste have og så selvfølgelig vores vaskeri, som er et af de mest miljørigtige vaskerier, man overhovedet kan få. Det dækker alle tre bæredygtighedsben: Social, økonomisk og miljømæssig. Det er virkelig vigtigt for os og noget, jeg er stolt af at vise frem.

Hvilke emner og problemstillinger er I aktuelt optaget af?

Vi har lav husleje og små boliger, og derfor anviser kommunen flere socialt udsatte hertil end mange andre steder. I to af vores opgange er der over 44 %, der er socialt anvist, og det giver en skævvridning, som er svær at håndtere. Det betyder blandt andet, at beboerne har valgt selv at betale for en social vicevært. Jeg mener ikke, at kommunen tager sig af de svageste i samfundet og lever op til deres ansvar. De sender mange socialt udsatte hertil, men følger ikke op på dem. Det giver nogle udfordringer, som fylder meget.

Hvad kan du lide at lave, når du har fri?

Jeg fisker meget, og jeg kører gerne rundt for at finde et godt sted. På Fyn efter havørred og i Københavns Havn efter torsk og makreller. Derudover er jeg frivillig paramediciner til dragrace på Malmø Raceway – nogle gange flere gange om ugen. Jeg kan godt lide at se et godt race med fede biler fra 60’erne og vilde motorer. 0-400 kilometer i timen på 4 sekunder. Det går stærkt.

Stafetspørgsmål: Hvordan er samarbejdet mellem afdelings- og organisationsbestyrelsen, og hvilke udfordringer har I omkring beboerdemokratiet?

I Boligselskabet AKB, København har vi gjort meget for at udviske afstanden mellem afdelingsbestyrelsen (AB) og organisationsbestyrelsen (OB). Bl.a. ved at holde områdemøder, hvor OB kommer ud til AB for at høre om aktuelle problemstillinger, og hvordan det går. Det har gjort, at afstanden er blevet meget mindre. OB har et emne med, og derfra er det op til AB at komme med deres problemstillinger, og hvad de gerne vil have, at vi arbejder med som OB.

I forhold til beboerdemokratiet synes jeg ikke, at vi har de store udfordringer. I den almene sektor taler vi meget om, at der ikke kommer nok nye ind i demokratiet. Men jeg tror, at vi spilder en masse tid. Jeg synes hellere, at vi skal gøre det nemmere for dem, der gerne vil beboerdemokratiet i stedet for at prøve at få folk ind, der ikke vil. Vi kan gøre det nemmere ved at have bedre it-løsninger og ved at udruste bestyrelsesmedlemmerne med kurser, som klæder dem bedre på til at hjælpe beboerne.

Hvem giver Flemming stafetten videre til?

Flemming giver stafetten videre til David Nielsen-Ourø, formand for Glostrup Ejendomsselskab.

Med stafetten følger muligheden for at stille et spørgsmål til næste deltager. Flemmings spørgsmål er:

Hvad er udfordringen mellem klimabesparende projekter og love og regler i den almene sektor?

Seneste nyt

Andre læste også