Liv Mellem HuseneFest og farver ved dronningens besøg på Frederiksberg

Fest og farver ved dronningens besøg på Frederiksberg

På sensommertogtets sidste dag besøgte H.M. Dronning Margrethe Betty Nansens Plads, der var fyldt med farver, flag og forventningsfulde borgere

Dronning Margrethe

Det er en sensommerdag, som når de er bedst. Solen stråler over Frederiksberg torsdag den 1. september, og folk stimler sammen omkring Betty Nansens Plads. Dronning Margrethe kommer på besøg!

Den spændte venten

Forberedelserne til det royale besøg har varet flere måneder, og på selve dagen er der også travlhed. Et par timer før dronningens ankomst begynder både unge og gamle at tage opstilling omkring pladsen, mens Copenhagen Phil varmer op.

Blomsterpigen

Blomsterpigen venter på Dronning Margrethe

Blandt de ventende er en helt særlig person. Rita Margrethe Kjerte på 99 bor på Plejecentret Lindehaven lige ved Betty Nansens Plads og er dagens blomsterpige. Rita venter utrolig spændt på dronningen, som hun aldrig har truffet før.

”Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg har det lidt som… Jeppe i baronens seng. Drømmer jeg, eller er jeg vågen?”

Dronningen kommer!

Dronning Margrethe

Præcis kl. 14:15 ankommer dronningen med sit følge og bliver modtaget af borgmester Michael Vindfeldt. Dronningen hilser bl.a. på Laurits Roikum, formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, og kundechef Kim Geertsen. Men først får hun overrakt en buket af sin navnesøster, Rita Margrethe.

På vej til Betty

Kim Geertsen fortæller dronningen om omdannelsen af Betty Nansens Plads. Sammen går de mellem blitzende kameraer og glade mennesker op mod dagens højdepunkt: Statuen af Betty Nansen, der skal afsløres i dag.

Hvem var egentlig hende Betty?

Betty Nansen var skuespiller og teaterdirektør på Frederiksberg. Hun overtog i 1917 Alexandrateatret på Frederiksberg, som hun døbte om til Betty Nansen Teatret. Hun drev teatret frem til sin død i 1943.

Herunder Betty Nansen sammen med kunstneren Malene Bjelke.

Du kan læse mere om statuen her

Kunster Malene Bjelke

Festen fortsætter

Alle dronningebesøg har en ende, også dette. Dronningen drager videre, men festen fortsætter med musik, workshops og konkurrencer. Kaffe Karma og Junkfood står for forplejningen. De 400 gratis kuverter bliver revet væk, og folk danser, til festen slutter kl. 22.

Tak til….

Dermed var Betty Nansens Plads – der har været under udvikling i flere år – officielt indviet.

Du kan læse mere om pladsen her.

Omdannelse af pladsen har ikke været mulig uden støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Lokale- og Anlægsfonden.

Logoer

Et lille kuriosum

Dronning Ingrid og Dronning Margrethe

Det er ikke første gang, Dronning Margrethe besøger en boligorganisation i KAB-fællesskabet. SAB’s børneinstitution i Valby fra 1950 blev opkaldt efter den dengang lille prinsesse Margrethe. Dronning Ingrid besøgte Margrethegården kort efter indvielsen og vendte tilbage med Dronning Margrethe ved 40 års jubilæet i 1990.

Fotos: Thomas Brolyng, Marianne Svolgaard, Ulla Smitt Vanges og KAB arkiv.

Seneste nyt

Andre læste også