DemokratiBoligpolitikDom i Højesteret fastholder billige boliger

Dom i Højesteret fastholder billige boliger

Højesteret har onsdag den 1. september 2021 afsagt en principiel dom, der fastholder værdien af de såkaldte grundfondsbeviser i Kastelshaven

KAB’s datterselskab Kastelshaven på Østerbro tabte i dag en sag til KAB i Højesteret. Sagen startede i 2018, hvor de to parlamentariske selskaber Kastelshaven og Vibevænget stævnede KAB med henblik på give KAB mindre indflydelse på selskabernes vedtægter og drift og få for mulighed at opskrive de såkaldte grundfondsbeviser.

Vibevænget tabte i december 2020 sagen i Højesteret – du kan læse om sagen her.

Både Kastelshaven og Vibevænget er såkaldte parlamentariske boligselskaber (KAB’s datterselskaber – dog ikke længere Vibevænget), hvor der gælder en række særlige betingelser. Bl.a. skal nye beboere udover et almindeligt indskud købe et grundfondsbevis ved overtagelse af et lejemål.

Værdien af grundfondsbeviserne er i Kastelshaven næsten uændrede siden opførelsen i 1928. Hvis dommen var gået mod KAB, kunne beboerne vælge at opskrive værdien til dagens markedsværdi.

Videre med det gode samarbejde

I KAB er der tilfredshed med dommen.

”Det er dejligt, vi har fået afsluttet sagen. Det har givet os bedre afklaring af forholdene, og nu kan vi komme videre i vores gode samarbejde med Kastelshaven og de øvrige parlamentariske selskaber,” siger Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB.

Seneste nyt

Andre læste også