Liv Mellem HuseneDigitale samtalevenner i KAB-fællesskabet

Digitale samtalevenner i KAB-fællesskabet

I samarbejde med Røde Kors bliver der fremover mulighed for at få nye bekendtskaber gennem skærmen

Som følge af coronaepidemien har mange danskere følt sig isoleret og haft svært ved at fastholde deres sædvanlige sociale aktiviteter. Derfor har Røde Kors styrket tjenesten SnakSammen – en onlineindsats, som forbinder mennesker.

Her kan de, der føler sig ensomme, isolerede eller blot har lyst til at tale med nogen, møde frivillige samtalevenner hver dag. Det hele foregår digitalt, og samtalevennen er hverken rådgiver eller ekspert, men bare et helt almindeligt menneske, der har lyst til at lytte og tale.

Teamchef for boligsociale indsatser i KAB, Louise Hammer, glæder sig over, at SnakSammen nu bliver et aktivt tilbud til beboere i KAB-fællesskabet.

”Det er et rigtig godt initiativ, Røde Kors står bag, og jeg er meget glad for, at vi kan bringe det videre ud til boligorganisationerne og i sidste ende beboerne,” siger Louise Hammer og tilføjer: ”Vi ved, mange har savnet social kontakt det seneste år, så jeg håber, at SnakSammen kan være med til at afhjælpe det.”

En samtale foregår som et videoopkald over telefon, tablet eller computer og varer typisk 15-30 minutter.

Parat

SnakSammen er ikke den eneste Røde Kors-indsats, som KAB bakker op om at udbrede. Også tilbuddet Parat, der er et hjælpenetværk af mennesker, er en god mulighed for beboere i KAB-fællesskabet. Her kan beboere, der står i en akut sårbar situation eller bare mangler en hjælpende hånd, få hjælp.

Netværket består af frivillige, som er klar til at assistere med opgaver som at købe ind, hente pakker eller måske ledsage til coronavaccination.

Stor glæde i Røde Kors

Begge indsatser har oplevet stor tilslutning, og erfaringerne har været så gode, at både SnakSammen og Parat fortsætter på den anden side af corona. Og i Røde Kors bliver der sat stor pris på muligheden for at nå ud til endnu flere mennesker i KAB-fællesskabet.

”Det er en fantastisk mulighed, og vi er meget glade for, at vi i samarbejde med KAB nu kan nå ud til afdelingernes beboere, hvor vi med Parat og SnakSammen på ordentlig og anstændig vis kan være meget for mange. Vi ser snart mod enden på pandemien i Danmark, men ensomhed og social isolation forsvinder jo ikke bare. Derfor klapper vi i hænderne over det store engagement, vi har mødt fra KAB,” siger chef for national afdeling i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt.

Spred det gode budskab

Tilbuddene gælder alle beboere i KAB-fællesskabet. Derfor håber KAB, at så mange som muligt vil være med til at sprede budskabet.

Her kan man læse mere om SnakSammen og tilmelde sig

Her kan man læse mere om Parat og tilmelde sig

Topbillede: En bruger af SnakSammen er i gang med en digital samtale. Foto: Røde Kors

Seneste nyt

Andre læste også