DemokratiStafettenDet skal ikke bare være dem, der råber højst, som bliver hørt

Det skal ikke bare være dem, der råber højst, som bliver hørt

Hvem har stafetten: Ida Hørlyk Cordtz bor sammen med sin kat Mille i et gårdhavehus i Smørum Gårdhuse. Hun flyttede ind i 2016 og blev kort efter del af en nyvalgt bestyrelse – og fra 2019 formand. Ida er også næstformand i Egedal Boligselskab

Ida Hørlyk Cordtz, formand for Smørum Gårdhuse, har let til grin, men tager demokratiet dybt alvorligt. Hun brænder for at alle beboere bliver hørt.

1. Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?

”Da jeg flyttede her til Smørum Gårdhuse, var der slet ikke en bestyrelse. Det blev jeg en smule indigneret over – også fordi vi står overfor en stor renovering.
Jeg brænder for, at alle beboere bliver hørt. At det ikke kun er dem, der råber højst, men at man tager hensyn til alle, og at alle kan blive glade for det resultat, man når frem til. Jeg arbejder med at pakke mine egne ønsker lidt væk og tænke på fællesskabet. Det er ikke altid det lykkes, men jeg prøver.”

2. Hvis du får besøg, hvad vil du vise frem?

”Vores fælleshus, som ligger i de skønneste, grønne omgivelser. Vi har også lige givet huset en opgradering indvendig, så det er blevet mere tidssvarende. Det håber jeg betyder, at flere vil bruge det.
Vi har planer om at få flere fællesarrangementer op at stå, men det har været svært pga. corona. Jeg synes, det er vigtigt, at man kender sine naboer lidt. Det behøver ikke være ens bedste venner, bare det at man hilser pænt på hinanden og ved, at hvis man får behov for hjælp, kan man række ud.”

3. Hvilke emner og problemstillinger er I aktuelt optaget af?

”Vi står som nævnt overfor en renovering, så det fylder. Gårdhavehusene her er bygget med uisolerede lette facader mod haverne og med gulve direkte på krybekældre. Det giver udfordringer med indeklima og i nogle tilfælde fugt- og skimmelproblemer.
Økonomien er en stor faktor for beboerne herude. Vi kan se frem til en huslejestigning i omegnen af 20%. Vi sparer dog samtidig noget på varmeudgifterne, men alligevel. Renoveringen er så omfattende, at beboerne skal genhuses. Det er en ordentlig mundfuld.”

4. Hvad kan du lide at lave, når du har fri?

”Til daglig arbejder jeg som arbejdsmiljøkoordinator i en stor entreprenørvirksomhed, så jeg bruger en del tid på at arbejde. Når jeg har fri, har jeg to niecer, som jeg godt kan lide at bruge rigtig meget tid med. Jeg prøver at inspirere dem lidt kulturelt. Vi skal fx i teatret her om lidt.
Jeg læser også mange krimier. Sara Blædel er en af mine favoritter. Og så kan jeg lide at gå i biografen, gerne til danske film. Aktuelt står filmen ’Margrete den første’ på min to-do-liste.”

5. Stafet-spørgsmålet: Hvordan arbejder I med at passe på huslejen?

”Vi har jo gang i en helhedsplan, som får stor indflydelse på huslejen, men renoveringen er vigtig for at passe på boligerne.
Ellers bruger vi energi på at informere beboerne om fx affald, fordi det koster ekstra, hvis det ikke havner de rigtige steder, i molokkerne og storskrald på genbrugsstationen. Ligesom det er vigtigt, at de holder øje med deres vandforbrug, så vi kan opdage, hvis der pludselig er et rør, der er sprunget.
I øjeblikket går vi også lidt kritisk til budgetterne og overvejer, om alle arbejder er nødvendige med tanke på, at renoveringen er på vej.” 

Hvem giver Ida stafetten videre til?

Ida har valgt at give stafetten videre til Henrik Haugaard Pedersen, medlem af bestyrelsen i Farum Midtpunkt. Med stafetten følger muligheden for at stille et spørgsmål til næste deltager. Ida har valgt at stille dette spørgsmål:

Hvordan arbejder Farum Midtpunkt med at få så stor en afdeling med så mange forskellige typer mennesker til at fungere godt: Hvordan sikrer I, at alle bliver hørt?

Seneste nyt

Andre læste også