DemokratiBoligpolitikCanada henter inspiration i Skandinavien – og KAB

Canada henter inspiration i Skandinavien – og KAB

En gruppe politikere og embedsfolk fra Québec tog i marts på rundtur til Helsinki, Malmø og København for at finde inspiration til byudvikling, billige boliger og bæredygtighed

Canadier i KAB

Québec i Canada er en af de ældste byer i den engang såkaldte ‘nye verden’; en fransk koloni grundlagt i 1608. Herfra – men altså i 2023 – tog en større delegation af politikere og embedsfolk anført af Québecs borgmester, Bruno Marchand (herover længst til højre), til Skandinavien for at finde inspiration til bæredygtig udvikling af byområder.

Mandag den 27. marts lagde de vejen forbi KAB, hvor formand John Olsen og specialkonsulent Peter Abbas fortalte om bl.a. den almene model, finansiering, beboerdemokrati og KAB’s fokus på genbrug af byggematerialer, byggeri af træ og biodiversitet.

Du kan se oplægget her

I Québec har de bare 300 såkaldte sociale boliger, så canadierne var meget interesserede i, hvordan vi finansierer både nybyggeri og renoveringer (Landsbyggefonden – en noget kompliceret konstruktion at forklare) og ikke mindst, hvordan man kommer i betragtning til en almen bolig.

Læs mere om Québec og deres præsentation (på engelsk)

Québec City
Québec City har 550.000 indbyggere og er hovedstad i delstaten Québec – det eneste fransktalende område i Canada. Den gamle bydel er meget velbevaret og er, ifølge vores gæster, en af de mest sikre storbyer i Nordamerika.

Delegationen blev fulgt af flere pressefolk fra både tv og de trykte medier. Er du god til fransk, kan du se et indslag med nogle af byggerierne fra KAB-Fællesskabet i canadisk tv her

Pressefolk fra Quebec

Seneste nyt

Andre læste også