ByggeriRenoveringBellahøjhuse efterses som del af renovering

Bellahøjhuse efterses som del af renovering

Bellahøjhusene står foran en større renovering, og undersøgelser i forbindelse med renoveringen har vist, at der er fejl i de oprindelige beregninger af stabiliteten i nogle af de gamle, ikoniske højhuse

Bellahøjhusene blev opført i 1950’erne og er mærket af tidens tand. Der er derfor fuld gang i planerne om renovering af husene.

Bellahøjhusene består af meget forskellige typer bygninger og er ejet af fire forskellige boligorganisationer, hvoraf Samvirkende Boligselskaber ejer de 10 med i alt 487 boliger. Det er halvdelen af SAB’s 10 Bellahøjhuse, som er berørt af den aktuelle problemstilling.

De markerede blokke efterses i forbindelse med renoveringen.

De markerede blokke efterses i forbindelse med renoveringen.

Ingeniørerne har i forbindelse med forarbejdet til renoveringen af dem opdaget, at der i nogle af højhusene er fejl i de gamle beregninger – og at bygningerne i renoveringen skal forstærkes ekstra. Den konklusion er blevet gennemgået af et ingeniørfirma, der på den baggrund anbefaler, at man undersøger stabiliteten ekstra i fem af Bellahøjhusene i forbindelse med færdigprojekteringen.

Ekspertvurdering og visuel inspektion

KAB har allerede igangsat yderligere undersøgelser af stabiliteten, og om det forklarer byggedirektør i KAB Rolf Andersson:

”Vi har sat en af landets mest anerkendte eksperter i statik i gang med at vurdere beregningerne bag de Bellahøjhuse, hvor der er fejl i beregningerne. Byggesagens ingeniørfirma er desuden i gang med at inspicere bygningerne visuelt og har indtil nu ikke konstateret synlige tegn på fejl ved husene. Det glæder os selvfølgelig meget.”

Han forstår godt, at det her kan være en bekymrende melding for beboerne, men understreger, at husene har stået i mere end 60 år uden at give anledning til bekymring – og at inspektionen af husene fortsætter jævnligt frem til renoveringsstart.

Beboerne er vores topprioritet

De berørte beboere i Samvirkende Boligselskaber er informeret skriftligt om undersøgelsen og inviteret til informationsmøde.

John Bøgelund Sørensen, formand for Samvirkende Boligselskaber udtaler:

”Vi varetager beboernes interesser – det er vores topprioritet. Derfor er det betryggende, at konstruktionsforholdene undersøges yderst grundigt.”      

Renoveringen af de 10 Bellahøjhuse i Samvirkende Boligselskaber skal efter planen begynde i 2024, og alle beboere genhuses midlertidigt i forbindelse med renoveringen.

Seneste nyt

Andre læste også