DemokratiStafettenBæredygtig bannerfører og gamertype

Bæredygtig bannerfører og gamertype

Hvem har Stafetten: David Nielsen-Ourø har været formand for Glostrup Ejendomsselskab i 10 år og medlem af KAB’s bestyrelse i 7 år. Gennem perioden har han været frontløber i arbejdet med bæredygtige løsninger bl.a. grønne tage og et stort projekt om lokal afledning af regnvand i boligafdelingen Glostrup Vestergård, hvor han bor. David er netop fratrådt som formand

David Nielsen-Ourø foran en af de blokke med røde tegltage, som Glostrup Ejendomsselskab planlægger at udskifte til solcelle(tegl)tage.

Hvad ser du personligt som din vigtigste opgave?

Jeg ser det som min vigtigste opgave at sørge for, at det her er et bæredygtigt boligselskab. Med alt hvad det indebærer. Folk misforstår nogle gange begrebet, og opfatter det som langhåret, men når man dykker ned i det, så er det nærmest et konservativt begreb. Det går ud på at bevare naturen, holde en fornuftig økonomi og sikre omtanke for de mennesker, der bor her.
Derudover har jeg nogle demokratiske værdier, som jeg går op i. Mens jeg har været formand, håber jeg, folk har haft følelsen af, at alle kan være med. Mennesker pipper med det næb, de er givet, og det skal der være plads til. Når jeg sådan skal summere det op, så har det været min motivation.

Hvis du får besøg, hvad vil du vise frem?

Dengang vi fik lavet vores LAR-projekt (lokal afledning af regnvand), var det noget nyt og særligt.
Jeg har vist mindst 10 grupper rundt herude – bl.a. boligselskaber og kommunale grupper fra fx tekniske forvaltninger. Et par af boligselskaberne er blevet direkte inspireret. Hvis jeg får besøg i dag, vil jeg tage folk med en tur gennem området og vise kanaler og grønne tage. Og jeg vil nok også sige lidt om det, der er på vej.

Hvilke emner og problemstillinger er I aktuelt optaget af?

Vi er optaget af at få solceller på tagene af hele den stribe blokke, der ligger ud mod Roskildevej. Kommunen har tidligere sagt nej, fordi alle blokkene har flotte røde tegltage, men nu er vi kommet så langt i udviklingen, at man kan bygge solceller, der ligner røde tegl. De har en lidt mindre ydeevne, men det ser virkelig godt ud. Projektet er relativt langt og kan formentlig efter behandling i beboerdemokratiet sættes i gang i foråret 2024.
Generelt er vi optaget af opgaven om at renovere boligerne. De er bygget fra begyndelsen af halvtredserne til midten af tresserne, og der er stort set ikke gjort noget siden. Det er en enorm opgave, og det gælder om at lave noget, der holder. Det er også en af de bæredygtige læresætninger.

Hvad kan du lide at lave, når du har fri?

Jeg er computernørd, og jeg gamer. Mest World of Warcraft. Det er min måde at slappe af på. Fodbold er også en interesse, og jeg ser gerne kampe på stadion med nogle venner. Vi er på Vestegnen, så du behøver ikke spørge, hvilket hold jeg hepper på.
Som noget nyt ser jeg også gamerturneringer med CS:GO (Counterstrike Global Offensive, red.). Det er blevet så stort, at de kan fylde Royal Arena. Der er virkelig en fantastisk stemning. Når man kender banerne og kan sætte sig ind i spillet, er det imponerende at se de bedste folde sig ud i turneringer. Ligesom når Christian Eriksen laver en fantastisk aflevering.

Stafet-spørgsmålet: Hvad er udfordringen mellem klimabesparende projekter og love og regler i den almene sektor?

Når vi planlægger at lægge solceller på tagene af så mange blokke, vil der være tale om ganske store arealer, og dermed også en elproduktion ud over eget forbrug. Glostrup Vestergård er inddelt i flere afdelinger. Den ekstra el vi kan producere, kunne vi levere til naboafdelingen, men det må vi ikke ifølge lovgivningen. Efter planen vil anlægget kunne producere godt 600.000 kWh, hvoraf vores egetforbrug udgør cirka 60%, dvs. der vil være et pænt overskud, som naboafdelingerne kunne have glæde af.
Hvis vi gerne vil sætte ladestandere op, så må vi heller ikke bruge solcellestrømmen fra tagene til det. Og det er bare eksempler på de specifikke udfordringer, vi lige nu slås med. Jeg synes, at tiden kalder på bedre energiløsninger end det.

Hvem giver David stafetten videre til?

David giver stafetten videre til en relativt ny deltager i beboerdemokratiet, Helle Lindebjerg Nielsen, der er formand for RKE.
Med stafetten følger muligheden for at stille et spørgsmål til næste deltager. Davids spørgsmål er:
Hvilke fordele og ulemper har du oplevet ved at komme ind som ny formand i en boligorganisation?

Seneste nyt

Andre læste også