Liv Mellem HuseneÆgte Sydhavns julestemning på Anker Jørgensens Plads

Ægte Sydhavns julestemning på Anker Jørgensens Plads

Mangler du en enkel julegave, kan du stadig nå at besøge julemarkedet i Sydhavnen. På lørdag arrangerer beboere i AKB, handelsdrivende og andre gode kræfter endnu engang det hyggelige julemarked. Her kan du blandt andet købe kunsthåndværk, hjemmelavet julepynt, paradisæblegelé og kvalitetsgenbrug.

To af de personer, du kan møde, er Amilla og Tonny, der kommer hele vejen fra Herlev og sælger krystaller, hjemmelavede drømmefangere og meget mere.

“Min søn Peter har haft en butik her. Og ligesom ham elsker vi det gamle Sydhavnen, så selvfølgelig vil vi bakke op om det gode initiativ,” siger Amilla.

En del af noget større

Det gode initiativ er selvfølgelig at skabe hygge og julestemning, men også at blive ved med at bruge Anker Jørgensens Plads til noget positivt. Heldigvis er området nu inde i en god udvikling, men tidligere har nogle beboere i området oplevet problemer med støj, druk og utryghed. At afholde julemarkedet er en måde, at blive ved med at fastholde den gode Sydhavns ånd, at der skal være plads til alle.

“Der skal både være plads til dem, der tager en øl på bænken, men også til at man kan blive ved med at leve almindelige familieliv i trygge rammer,” siger Peter, der er en af initiativtagerne til julemarkedet.

Dette har AKB og lokale i området arbejdet på i en længere periode, blandt andet med projektet “Aktive Stueetager,” som du kan læse mere om her.

Ring til Anker

En ekstra lille bonus ved julemarkedet er, at du kan sætte dig ved siden af Anker og høre ham fortælle sin livshistorie. Det gjorde Amelia på seks år. Dog ville hun lige vente med at høre det sidste, til hun kom hjem, som hun sagde. Og det kunne hun nemt, fordi hendes mor havde indlæst QR-koden på siden af statuen af Anker.

Seneste nyt

Andre læste også