ByggeriNybyggeriTilbage til barndomsbyen: Bjarke flytter i bofællesskab i Albertslund

Tilbage til barndomsbyen: Bjarke flytter i bofællesskab i Albertslund

1. oktober 2024 flytter Bjarke ind i sit nye hjem i bofællesskabet Ovalen i Albertslund. Indflytningen markerer en tilbagevenden til den by, Bjarke kender så godt fra sin barndom og ungdom i 1960'erne og 1970'erne – dengang Albertslund for alvor havde vokseværk

I Roholmparken, få hundrede meter fra Vestskoven, er byggeriet af Ovalen inde i sin afsluttende fase. Til efteråret skal bofællesskabets 51 boliger stå klar til at tage imod afdelingens mange nye beboere. En af dem der ser frem til indflytningsdagen er 66-årige Bjarke Porsager. Efter at have boet en årrække i vestegnskommunerne Ishøj, Greve og Taastrup, glæder han sig til at komme hjem til barndomsbyen Albertslund.

“Jeg flyttede til Albertslund i 65-66, og har boet hele min barndom og ungdom i Albertslund Syd, Galgebakken og Morbærhaven (almene boligafdelinger, red.). Albertslund var et fantastisk sted at vokse op og meget trygt og sikkert for børn at færdes i. Jeg har cyklet alle kvarterer tynde og kender byen som min egen bukselomme. Jeg har så at sige fået Albertslund ind med sutteflasken.”

Bjarke fortsætter:

“Jeg har oplevet Albertslunds udvikling på nærmeste hold. Jeg har set Centret blive bygget, og hørt Gasolin spille på Roskildekroen. Når jeg flytter ind i Ovalen, bliver det som at komme hjem igen. Cirklen slutter, når jeg kommer tilbage til den by, hvor jeg er vokset op, og har så mange gode minder fra.”

Fællesskab med plads til mænd

Ovalen bliver indrettet, så der er gode rammer for mænd, da de ofte er underrepræsenterede i seniorbofællesskaber. Et af fælleslokalerne bliver et værksted, hvor Bjarke og de andre beboere kan mødes og reparere cykler, brygge øl eller skrue på motorcyklen.

Bjarke fortæller:

“Jeg har altid været en lonely rider og gjort tingene på min egen måde. Men efterhånden som jeg bliver ældre, kan jeg mærke, at fællesskabet med andre bliver mere og mere vigtigt. Der er også en tryghed i at bo sammen med andre. Hvis jeg en dag falder, vil nogen måske tænke, hvor fanden er Bjarke henne!”

Skoven som nabo

Fra Ovalen kan man gå gennem Roholmparken til Vestskoven.

Få hundrede meter fra Ovalen ligger Vestskoven. Et kæmpestort grønt område som strækker sig over fire kommuner. Naturen spiller en vigtig rolle i Bjarnes liv, og han fortæller med begejstring om sine interesser i det fri.

“Jeg er naturmenneske, og elsker at tage på vandreture. Jeg kender stisystemerne i Vestskoven ud og ind, og viser gerne vej, hvis de andre vil med. Vi kunne også tage på fisketure eller jagtture sammen. Der er så mange muligheder. Det ville være fedt, hvis jeg kunne finde nogen at gå på jagt med.”

Om Ovalen

Ovalen er et nyt bofællesskab for aktive mennesker over 55 år (uden hjemmeboende børn). Det ligger i Roholmparken i Albertslund ca. 500 meter fra Vestskoven. Bofællesskabet består af 51 boliger på mellem 65 og 105 m2, og er opført i en oval form i to etager med et stort indre fælles gårdrum. Boligerne i stueetagen har terrasse og privat have, og boligerne på første sal har altan. Der er værksted, fællesrum og gæsteværelser, som kan benyttes ved familiebesøg.

Der er indflytning 1. oktober 2024. 🔑

Er du interesseret i en bolig i Ovalen? Læs mere her: www.kab-bolig.dk/ovalen

Kom til åbent hus på byggepladsen 26. juni fra kl. 16-18.
Der vil være adgang til en prøvebolig, og udlejningsmedarbejdere fra KAB står klar til at svare på spørgsmål. Adressen er Roholmparken 42, 2620 Albertslund. Tilmeld dig åbent hus

Om Bjarke Porsager

Bjarke er 66 år, og har i mange år arbejdet som folkeskolelærer. Han har også sejlet langfart, arbejdet som portør, jord- og betonarbejder og læst antropologi på RUC (Roskilde Universitet). På billedet er Bjarke til boligvalgsmøde for Ovalen i KAB-Huset. Her fik beboerne mulighed for at ønske, hvilken bolig de helst ville bo i. Bjarke fik den bolig, han allerhelst ville have.

Bjarke fik den bolig, der var hans førstevalg, som var en stuebolig mod vest.

Byggepladsbilleder: 3. maj 2024

Seneste nyt

Andre læste også