ByggeriFørste spadestik taget til 71 nye familieboliger ved Amager Strand

Første spadestik taget til 71 nye familieboliger ved Amager Strand

Det midlertidigt forhøjede maksimumbeløb gør det muligt for SAB at sætte spaderne i jorden til den nye boligafdeling, SAB Banebo

Fra venstre: Byggedirektør i KAB, Rasmus Jessing, adm. direktør i AG Gruppen, Bjarke Windeløv Graae, formand for SAB, John B. Sørensen, og overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen.

De seneste års stigende byggepriser har betydet, at planerne om SAB Banebo måtte sættes på pause. Men den midlertidige forhøjelse af maksimumbeløbet med 20 % og muligheden for at gennemføre byggeriet som en delegeret bygherremodel gør nu, at projektet alligevel kan realiseres.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i dag kan tage første spadestik til SAB Banebo. Det har været en lang og svær proces, men det betyder meget for SAB, at vi kan bidrage til den blandede by med 71 gode familieboliger i et attraktivt udviklingsområde et stenkast fra Amager Strand,” siger John B. Sørensen, formand for Samvirkende Boligselskaber.

I en tid hvor det almene byggeri har svære kår især i de store byer, glæder overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen, sig over, at det alligevel lykkes at bygge nye, betalbare boliger i SAB Banebo. 

“Hvis man vil bygge i København, skal man engagere sig i København. Det gør man ikke mindst ved at bygge alment! Her i Banebo er AG Gruppen og SAB gået sammen om at bygge 71 nye almene boliger. Jeg er rigtig glad for, at almene boliger bliver en del af området. Det betyder, at kvarteret bliver for alle slags mennesker og også dem uden den store pengepung. Det har vi hårdt brug for i København,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Alment og privat samarbejde

For at få projektet Ved Amagerbanen 17 på skinner har det krævet en stærk fælles indsats og vision hos den almene bygherre SAB og den delegerede bygherre AG Gruppen.

”Vi har brug for, at private udviklere tager medansvar for et mangfoldigt København med boliger, der er til at betale. Det gør AG Gruppen i høj grad. Jeg vil gerne takke dem og Københavns Kommune for et rigtig godt samarbejde,” fortæller Rasmus Jessing, Byggedirektør i KAB, og fortsætter:

”Samtidig skal vi også huske, at vi kun kan sætte spaderne i jorden, fordi maksimumbeløbet for alment nybyggeri er hævet midlertidigt med 20 %. Der er simpelthen behov for en permanent løsning, hvis vi også fremadrettet skal kunne bygge almene boliger i hovedstadsområdet.”

Hos AG Gruppen, som også er delegeret bygherre på en anden kommende almen boligafdeling i nabolaget, Strandlodssund under Boligforeningen 3B, giver det stor mening at være med til at sikre blandede ejerformer i området.

”Vi er i AG Gruppen glade for at være tilbage ved Amager Strand med et første spadestik sammen med KAB og SAB. Det almene byggeri bidrager til at sætte et flot foreløbigt punktum for de private byggefelter, og bidrager dermed til den blandende by. Vi vil også gerne kvittere for et fantastisk samarbejde med KAB, som har været direkte afgørende for, at vi kan stå her i dag,” siger Bjarke Windeløv Graae, adm. direktør for AG Gruppen.

Der er forventet indflytning i SAB Banebo i oktober 2025.

Her kan du følge byggeriet og skrive dig op til nyhedsbrevet for den kommende afdeling.

Seneste nyt

Andre læste også