I Boligforeningen 3B’s afdeling Egedalsvænge er der mange beboere med anden etnisk baggrund end dansk.
”For at lette forståelsen hos både medarbejderne på ejendomskontoret og hos beboerne lavede vi i 2008 en fotobog, som vi den dag i dag fortsat benytter flittigt ved personlige henvendelser,” fortæller serviceleder Michael Larsen.
Og en sådan fotobog kunne alle ejendomskontorer i princippet have nytte af. For fotobogen er blot et ringbind med fotos af lejlighedens inventar med særligt fokus på de detaljer, der typisk kan give problemer f.eks. blandingsbatterier, afløb, køleskabsinventar, dørhængsler, og tætningslister til ovne.
“Tidligere oplevede vi mange misforståelser,” siger Michael.
“Et sjovt eksempel på det, var dengang en libanesisk kvinde kom ind på kontoret og sagde ‘Du skal ’ordne’ mig – Michael!’. Hendes veninde overhørte samtalen og kunne grinende fortælle hende, hvad hun havde bedt mig om. I virkeligheden ville hun have hjælp til ovnen, og det var der selvfølgelig ikke noget problem i”.
Nu behøver vi kun at gå én gang
“Inden billedbogen var det også typisk, at en beboer ringede og man i telefonen forstod, at der var gået en pære i vedkommendes ovn. Og når man så kom op i lejligheden med en ny pære, fandt man ud af, at lyset i ovnen virkede fint, ment at tætningslisten skulle skiftes, hvilket jo betød, at man måtte frem og tilbage en ekstra gang. Det slipper vi for nu,” fortæller Michael.
”Vi har været og er fortsat rigtigt glade for fotobogen, idet den sparer os for mange sprogforbistringer og tid, idet vi nøjagtigt ved, hvad beboeren har brug for vores hjælp til. Så i min optik er der tale om en win-win – og jeg kan kun opfordre til, at andre laver noget tilsvarende. Og måske kunne dette bredes ud til hele KAB-Fællesskabet,” afslutter Michael.
Og hermed er den opfordring givet videre.