DemokratiNyt fra KAB’s bestyrelse

Nyt fra KAB’s bestyrelse

Få indsigt i de vigtigste punkter fra bestyrelsesmødet i KAB’s bestyrelse d. 14. maj 2024

Det første klimaregnskab for KAB-Fællesskabet er lavet, og KAB’s bestyrelse blev præsenteret for regnskabet på bestyrelsesmødet d. 14. maj.

En af hovedkonklusionerne i klimaregnskabet er, at ejendomsdrift, nybyggeri og renoveringer står for 99 % af den samlede CO2-udlening i KAB-Fællesskabet.

På baggrund af klimaregnskabet er der udpeget fire strategiske fokusområder, som er afgørende for at reducere CO2-udledning og ikke mindst indsamle de nødvendige data til brug for rapportering og beslutningstagning:

  • Digitalisering af KAB-Fællesskabet
  • Bygningsservice: En skærpet køreplan for vedligehold af eksisterende bygninger
  • Indkøbsportal: Understøtte bæredygtige indkøb i KAB-Fællesskabet
  • Biodiversitet

Bestyrelsen godkendte klimaregnskabet og udtrykte stor ros for en flot rapport. Klimaregnskabet blev efter bestyrelsens behandling lanceret på KAB’s repræsentantskabsmøde 30. maj.

Opdatering på Projekt Bygningsservice

Desuden fik bestyrelsen en status på Projekt Bygningsservice. Her er der lige nu fuld gang i de første pilotprojekter i Frederikssund Boligselskab og Den Frederiksbergske Boligorganisation.

Der bliver samlet mange nye erfaringer, og der er etableret et dedikeret team, som løbende holder møder med driften og sørger for, at de nye snitflader mellem Bygningsservice og driften bliver tilpasset.

Seneste nyt

Andre læste også