DemokratiBoligpolitikFrederiksberg Boligfond og KAB indgår betinget købsaftale

Frederiksberg Boligfond og KAB indgår betinget købsaftale

Med underskriften er stiftelsen af en ny boligorganisation på Frederiksberg rykket et stort skridt nærmere

Pelle Dragsted, næstformand for Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, formand for Frederiksberg Boligfond, John Olsen, formand for KAB’s bestyrelse, Birthe Houlind, jura- og udlejningschef i KAB, Rolf Andersson, udviklingsdirektør i KAB, og Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, underskrev aftalen.

Den 12. august underskrev KAB og Frederiksberg Boligfond en hensigtserklæring om stiftelse af en ny almen boligorganisation bestående af tre af Boligfondens ejendomme.

Den hensigtserklæring er nu blevet fulgt op med indgåelsen af en betinget købsaftale mellem KAB og Frederiksberg Boligfond.

Aftalen omhandler de tre ejendomme Roskildegården, Sønderjyllandsgården og Solbjerggård med tilsammen 546 boliger og en række erhvervslejemål.

Dermed er der taget endnu et stort skridt i retning af målet om at stifte en ny, beboerdemokratisk, almen boligorganisation på Frederiksberg og sikre et stort antal betalbare boliger med en attraktiv beliggenhed.

”Jeg glæder mig over, at vi nu har underskrevet en betinget købsaftale. Det har været en intens og kompleks proces, men det har været det hele værd,” siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.

Formand for Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, sætter sin underskrift på den betingede købsaftale.

Også i Frederiksberg Boligfond er der stor tilfredshed med aftalen.

”For Frederiksberg Boligfond er det allervigtigste, at vi med aftalen har skabt en god løsning for beboerne i de ejendomme, der sælges. Med denne løsning bliver de herrer i eget hus i en ny beboerdemokratisk boligorganisation,” udtaler Flemming Brank, formand for Frederiksberg Boligfond.

Betingelse skal opfyldes

Den betingede købsaftale blev underskrevet torsdag den 3. november i KAB-Huset, og mandag den 7. november blev aftalen godkendt af Frederiksberg Kommune.

Aftalen er betinget af, at KAB kan få støtte til 20 % af købssummen fra den statslige Fond for Blandede Byer. Fonden forventes at tage stilling til den ansøgning inden årsskiftet.

Hvis KAB får tilsagn om støtte, bliver den endelige købsaftale forelagt beboerne, som jf. tilbudspligten får 10 uger til at vurdere, om de kan og vil købe boligerne og danne andelsforeninger.

”Vi er ikke i mål endnu, men vi er kommet meget tættere på. Jeg tror på, at vi lykkes og får skabt en ny almen boligorganisation på Frederiksberg, som vi er klar til at invitere indenfor i KAB-Fællesskabet,” siger Jens Elmelund.

Seneste nyt

Andre læste også