Drift og teknikFællesstrøm til fordelagtig pris

Fællesstrøm til fordelagtig pris

Boligorganisationer i KAB-Fællesskabet har adgang til en ny fordelagtig aftale om fællesstrøm. Vilkårene gælder til 2030

Boligorganisationerne i KAB-Fællesskabet bruger samlet set cirka 30 millioner kWh (kilowattimer) om året til strøm på fællesarealer såsom opgange, vaskerier og fælleslokaler. Prisen på denne fællesstrøm har betydning for afdelingernes fællesbudget – og dermed i sidste ende for beboernes husleje.

KAB havde i mange år en fastprisaftale, som boligorganisationerne gjorde brug af. For et par år siden forhandlede KAB en såkaldt spotaftale, hvor elprisen beregnes på daglig basis.

”På den lange bane er en spotaftale billigere – ligesom den korte rente generelt ligger under den lange rente, når vi taler lån. KAB lavede en analyse, som viste, at indkøbsprisen på den gamle fastprisaftale i gennemsnit lå ca. 5 øre/kWh over spotprisen,” forklarer Frans Clemmesen, cheføkonom i KAB.

Samme vilkår til 2030

KAB har netop – i lyset af de kraftigt stigende elpriser og renter – genforhandlet vilkårene for spotaftalen. Den nye aftale er en månedlig aconto-model med en yderst lav bidragssats på kun 0,2 øre/kWh (i den tidligere aftale 0,5 øre/kWh).

Den enkelte boligorganisation i KAB-Fællesskabet kan frit tilmelde eller afmelde sig aftalen med en måneds varsel. Samtidig har KAB forhandlet sig frem til, at vilkårene gælder til 2030.

”Det vil sige, at EnergiDanmark ikke kan forhøje bidragssatsen, selvom elprisen og renten på den lidt længere bane falder igen, og fordelen ved den månedlige forudbetaling derfor aftager for EnergiDanmark,” forklarer cheføkonomen.

De fleste boligorganisationer i KAB-Fællesskabet benytter aftalen. De, der endnu ikke benytter aftalen og er interesseret i at komme på, kan kontakte deres kundechef og cheføkonom Frans Clemmesen (fracl@kab-bolig.dk) for at høre nærmere.

Seneste nyt

Andre læste også