Drift og teknikBæredygtig rekruttering i Rødovre

Bæredygtig rekruttering i Rødovre

Søren Lillevang er en ejendomsleder med en mission. Når nye medarbejdere skal ansættes, er bæredygtige kompetencer en forudsætning for at komme i betragtning til jobbet.

Ved Milestedet

Den 1. juni 2021 blev Jan Stockfleth Olsen ansat som ny servicemedarbejder på ejendomskontoret i boligafdelingen Ved Milestedet. Forud for ansættelsen havde Jan været til samtale med Søren Lillevang og ejendomsmester Frank Vorborg. En samtale der var nøje planlagt, for at sikre at Jan var den rigtige mand til jobbet.

Søren fortæller: ”Rekruttering af nye medarbejdere er en vigtig proces. På vores ejendomskontor har de fleste været ansat i mange år, så der er det enormt vigtigt, at vi får de rigtige medarbejdere ind, når vi en sjælden gang skal ansætte nye. Jans ansættelse har stor betydning – både fordi vi potentielt skal arbejde sammen i mange år, men også fordi jobbet kræver det rette mix af sociale kompetencer og grønne fingre.


De menneskelige egenskaber er lige så vigtige som de håndværksmæssige

– Søren Lillevang, ejendomsleder i Ved Milestedet.

Det boligsociale DNA

Et tæt forhold til beboerne og lysten til at udvise socialt engagement er noget, der vægter højt i Sørens karakterbog. ”I Ved Milestedet bor der 40 forskellige nationaliteter. Hvis du skal arbejde her, er du nødt til at være rummelig og have et bredt menneskesyn. Du skal være åben over for andre kulturer og kunne tale og samarbejde med mennesker, der ikke ligner dig selv. Vi ansætter derfor folk, der udover at have hænderne skruet rigtigt på, også har et boligsocialt dna. De menneskelige egenskaber er lige så vigtige som dehåndværksmæssige.”

Jan Stockfleth Olsen
Jan Stockfleth Olsen er 56 år og uddannet blikkenslager. Jan har bl.a. arbejdet 15 år i Københavns Kommune med vedligehold af stadion og bygninger i Vanløse Idrætspark og som driftskoordinator på Genforeningspladsen i Tingbjerg.

Scorecard som vægtskål

Til jobsamtalerne med de forskellige kandidater blev der derfor talt om meget andet end faglighed. Familie, venner og interesser var nogle af de emner, der kom på banen. Bagefter blev kandidaterne bedømt ud fra et scorecard, hvor de fik karakterer fra 1-5. Til sidst stod valget mellem Jan og en anden kandidat, hvor marginalerne faldt ud til Jans fordel.

”Det var et meget tæt løb, men vi valgte Jan på baggrund af de kriterier, jeg har skitseret tidligere.” Derudover havde Jan en god udstråling, var nærværende i samtalen og havde fra sine tidligere jobs vist stabilitet i sit arbejde igennem lang tid,” siger Søren.

Uddannelse styrker samtalen

For at ruste Jan til dialog med beboerne skal han inden for kort tid starte på en konfliktmægleruddannelse i Maribo. Søren forklarer, at hvis man søger via Kompetencefonden dækker de op til 25.000-30.000 kr., hvorefter resten kan betales over driftsbudgettet efter aftale med bestyrelsen.

Søren fortæller:
”Arbejdet som servicemedarbejder i Ved Milestedet handler om meget mere end at drifte bygninger og fællesarealer. Det handler i lige så høj grad om beboernes trivsel og om at forstå, hvorfor de handler, som de gør. Hvis vi fx ser en ældre beboer smide skrald på gaden, skælder vi ikke personen ud, men taler stille og roligt med ham/hende. Det kan nemlig være et tegn på begyndende demens. Af samme grund har alle mine ansatte også været på demenskursus, så de kan spotte de små tegn i god tid.”

Det grønne DNA

Mellem de to højhuse og de mindre etageejendomme i Ved Milestedet er der masser af grønne og rekreative områder. På et stort areal er der sået 27 forskellige frø- og plantesorter som en del af Vild Med Vilje projektet. Robotplæneklippere på solenergi klipper græsset til kanten af de vilde arealer.

På taget af Netto ligger en nyopført nyttehave, hvor beboerne og børnene fra den nærliggende skole og børnehave kan plante grøntsager og krydderurter. Det er de områder, Jan fremover skal holde. Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet, selvom det er nogle store og garvede sko, han skal udfylde.

Efter 20 år som servicemedarbejder i Ved Milestedet går Lars Pedersen, også kaldet ”Buller” på pension. Nu er det Jans tur til at tager over.

Jan "buller"
Til venstre: Jan Stockfleth Olsen. Til højre: Lars “Buller” Pedersen.

Eksempler på bæredygtige tiltag i Ved Milestedet

  • De ansatte kan komme på konfliktmæglerkursus og demenskursus
  • De er med i Vild Med Vilje
  • De benytter ikke sprøjtemidler
  • De lader ofte ”ukrudtet” gro
  • De bruger miljømaling -eller benytter materialer, der ikke kræver maling (fx på  gummilegepladser)
  • De bruger robotplæneklippere, der kører på solenergi, til at slå græsset
  • De har ikke sandkasser på legepladsen, da sand skal skiftes jævnligt

Seneste nyt

Andre læste også