DemokratiBoligpolitikTingbjerg streget som omdannelsesområde

Tingbjerg streget som omdannelsesområde

Samvirkende Boligselskaber (SAB) og fsb’s indsats for at udvikle Tingbjerg giver pote. Torsdag den 1. december er listerne over udsatte boligområder kommet – og de bliver modtaget med blandede følelser

”Det er en dag, hvor vi smiler med det ene øje og græder med det andet.”

Sådan lyder reaktionen fra adm. direktør i KAB, Jens Elmelund, som uddyber:

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at Tingbjerg ikke længere er på listen over omdannelsesområder. Samtidig mener jeg, at disse lister slet ikke burde eksistere. De er i bund og grund stigmatiserende og bringer intet godt med sig. Men sådan er virkeligheden, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at anerkende det kæmpe arbejde, som SAB og fsb har stået i spidsen for i Tingbjerg. Det har jeg den største respekt for.”

Mangeårig holdindsats

Siden 2015 har SAB, fsb og Københavns Kommune arbejdet strategisk med at udvikle og løfte Tingbjerg – ikke mindst med børnene for øje. Ambitionen er at skabe en mere blandet bydel med nye fællesskaber på tværs af uddannelsesbaggrund og indkomsttal. Frem mod 2030 bliver der bygget 1500 nye boliger, herunder et nyt plejecenter, skolen bliver renoveret og udvidet, og nye børnehaver kommer til.

Midt i den gode udvikling glæder formand for organisationsbestyrelsen i SAB, John B. Sørensen, sig over dagens nyhed.

Byudviklingschef Lene Vennits (tv.) og formand for afdelingsbestyrelsen i SAB Tingbjerg, Pernille Høholt-Larsen, deltog i dagens presseseance.

”Vi er glade for, at kombinationen af et gunstigt arbejdsmarked, skærpede fleksible udlejningskriterier, nye boliger og boligsocial indsats har båret frugt. Vi vil fortsætte vores indsats med at udvikle bydelen sammen med beboerne og de private investorer, og her vil beskæftigelse fortsat være et centralt fokusområde, for der er stadig for mange i Tingbjerg, der ikke har fået foden ind på arbejdsmarkedet.”

Og han bliver bakket op af byudviklingschef i Bydelsforeningen Tingbjerg, Lene Vennits:

”Jeg er så glad for at indsatsen har givet pote. Og nu fortsætter vi samarbejdet om byudviklingen og jobskabelse i et tæt samarbejde. Statistik er en ting, et godt, trygt og fedt byliv er en langt vigtigere ambition.”

Overborgmester på besøg

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen gæstede Tingbjerg torsdag den 1. december for at tale om indsatsen i boligområdet.

Annonceringen af Tingbjergs farvel til listen over omdannelsesområder blev fulgt op af et pressemøde ved de nye rækkehuse i boligområdet. Her deltog blandt andre Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, som også havde positive ord med til Tingbjerg.

”Indsatsen i Tingbjerg er en kæmpe succes. Når vi udvikler et byområde, så gør vi det for at løfte de mennesker, der bor der. For at skabe lige muligheder for alle københavnerbørn og for at skabe tryghed. Vi laver ikke en massiv indsats for at komme af en liste,” lyder det fra overborgmesteren.

En afdeling tilbage på omdannelseslisten

Der er også godt nyt på Stærevej, hvor SAB og Boligforeningen 3B har boligafdelinger. Her er området Stærevej mv. kommet af listen over udsatte boligområder.

Desværre er der ikke tikket tilsvarende gode nyheder ind i Taastrupgaard, som stadig er på listen over omdannelsesområder.

”Der bliver gjort et enormt arbejde i Taastrupgaard. De er på rette vej med udviklingsplanen, og jeg er sikker på, at de kommer godt i mål,” siger Jens Elmelund.

Se og læs mere om listerne her

Seneste nyt

Andre læste også