Pensionskasser, private udlejere og udenlandske investorer har alle indflydelse og stor indvirkning på udviklingen af den konkurrencesituation og det marked, som KAB er en del af.
Det var grundanalysen, da administrerende direktør i KAB, Jens Elmelund 1. oktober på et bestyrelsesmøde beskrev den situation, KAB står i.
Det betyder også, at det almene landskab ændrer sig. Det nyeste eksempel er beslutningen i DAB og Lejerbo om at undersøge, om det vil give mening at lægge sig sammen.
Et andet eksempel er KAB’s prioritering af digital udvikling gennem KAB Digital, der netop nu er i fuld gang med en række udbud om anskaffelse af nye digitale platforme til håndtering af både finanser og boliger. Dette udbudsarbejde forventes færdigt i foråret 2025.
Budget for 2025 til drøftelse
På bestyrelsesmødet blev budgettet for 2025 grundigt diskuteret forud for repræsentantskabet, der i november skal tage endeligt stilling til KAB’s økonomi i 2025. Det blev blandt andet noteret, at KAB i en prissammenligning med den øvrige sektor står et godt og solidt sted.
Budgettet for 2025 er tæt koblet til virksomhedsstrategien, ‘Fælles Værdi’. Det betyder, at der hvert år skal sættes ressourcer af til aktiviteter, der understøtter strategien; ikke mindst de digitale udviklingsprojekter i KAB Digital.
Budgettet for 2025 bærer samtidig præg af eftervirkningerne af de høje lønreguleringer fra seneste overenskomst.
KAB’s bestyrelse har derfor fokus på at holde fast i de effektiviseringstiltag, der allerede er igangsat og som sikrer, at KAB i årene fremover vil kunne investere i blandt andet nødvendig digital udvikling og samtidig holde et stramt fokus på, at huslejerne ikke stiger unødvendigt.