ByggeriStærkt partnerskab giver pote

Stærkt partnerskab giver pote

En god proces i Byggepartnerskabet &os har været nøglen til en vellykket byggesag på Händelsvej

”Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk til at begynde med.” 

Sådan husker projektleder i KAB, Bo Dalgaard, tilbage på dengang i januar 2020, da han overtog byggesagen i 3B-afdelingen på Händelsvej i København SV.

For Bo Dalgaard var det første gang, han skulle være projektleder på en sag, der skulle udføres af Byggepartnerskabet &os. Et partnerskab i KAB med entreprenører, arkitekter og rådgivere, der blev dannet i sommeren 2019 for at sikre bedre samarbejde i byggesager.

I sagen på Händelsvej drejede det sig om udskiftning af vinduer, altandørspartier og radiatorer ved altanpartierne. Og projektlederens skepsis overfor partnerskabet blev straks gjort til skamme.

”Vi fandt hinanden hurtigt og har haft et supergodt samarbejde. Når vi er et partnerskab, flyder grænserne lidt ud, og vi kan understøtte hinanden i forskellige opgaver. Du sidder tæt på dine samarbejdspartnere og kan håndtere problemstillinger hurtigt og effektivt,” siger Bo Dalgaard.

Før- og efterbillede af altandørsparti på Händelsvej. Foto: Kim Bilevits

En enhed fra start

Før- og efterbillede af altandørsparti på Händelsvej. Foto: Kim Bilevits

Han er ikke i tvivl om, hvor den helt store fordel ligger, når Byggepartnerskabet &os har ansvaret i en byggesag. En traditionel proces starter ud med en rådgiver, som projekterer og prissætter, og derefter bliver sagen udbudt til entreprenører. Der er dog risiko for, at udgifterne bliver højere end besluttet, og tidsrammen skrider. Til frustration for beboerne. Den risiko er ifølge Bo Dalgaard minimeret gennem Byggepartnerskabet &os.

”Der er en garanti for, at du kan holde dig inden for budgettet, fordi du har afdækket risici fra start i samarbejde med entreprenører og rådgivere. Det betyder, at den pris du giver på afdelingsmødet, den holder. Det er en kæmpe fordel.”

Det kan formand for afdelingsbestyrelsen på Händelsvej, Kim Bilevits, nikke genkendende til. Han har fulgt sagen tæt som medlem af følgegruppen og er godt tilfreds med, hvordan renoveringen er forløbet.

”Det har været meget overskueligt, fordi hele sagen fra start har været samlet hos Byggepartnerskabet,” siger Kim Bilevits og fortsætter: ”Derudover fik vi den reelle pris fra start, og det giver stor tryghed at vide, at man ikke risikerer at stå bagefter med en efterregning på flere millioner, som man ikke har budgetteret med.”

Nye vinduer og altandørspartier på Händelsvej. Foto: Kim Bilevits

Afleveret til tiden

Projektleder Bo Dalgaards tidligere skepsis for Byggepartnerskabet &os er vendt til begejstring. Byggesagen på Händelsvej er forløbet som planlagt, og tirsdag den 27. april blev den afleveret inden for tidsplanen og det aftalte budget.

”Det er så meget nemmere at lave projekter på denne måde. Det giver stor sikkerhed, når det handler om pris, kvalitet og tid, og det er de afgørende parametre, vi kigger på. Derfor ser jeg også et stort potentiale i Byggepartnerskabet &os fremadrettet,” afslutter han.

FAKTA:

Byggepartnerskabet &os består af:

  • Enemærke & Petersen
  • JJW Arkitekter
  • KANT Arkitekter
  • SLA Architecs
  • Norconsult
  • Oluf Jørgensens rådgivende ingeniørfirma
  • Rekommanderet 
  • KAB

Læs mere om Byggepartnerskabet &os

Seneste nyt

Andre læste også