ByggeriNybyggeriSkæve boliger på vej i Frederiksværk

Skæve boliger på vej i Frederiksværk

Arresø Boligselskab tog for ni år siden initiativet og kunne den 16. maj fejre byggestart for de første skæve boliger i Halsnæs Kommune

Fra venstre: Rasmus Jessing (KAB), Susan Egede (Arresø Boligselskab) og Anja Rosengreen (Halsnæs Kommune).

De har været længe undervejs, men den 16. maj 2023 kunne en storsmilende formand for Arresø Boligselskab endelig byde velkommen til fejring af første spadestik for en ganske særlig bebyggelse med otte skæve boliger på Skovfogedlodden i Frederiksværk.

”Det har været en ni år lang proces fra jeg foreslog, at vi skulle have denne særlige boligtype på paletten, derfor er jeg så glad for, at vi kan stå her i dag og tage det første spadestik. Godt kæmpet alle sammen!” lød det fra Susan Egede, formand for Arresø Boligselskab.

Hun kunne fortælle, at projektet er blevet forsinket, dels pga. corona, dels pga. tilpasninger af projektet til økonomi og prisstigninger indenfor byggebranchen.

De otte små rækkehuse og et fælleshus bliver bygget på en attraktiv grund, der grænser op til et lille skovområde og alligevel indenfor cykelafstand til centrum af Frederiksværk.

Vigtig brik i det sociale arbejde

Byggeriet er blevet til i et tæt samarbejde med Halsnæs Kommune, der vil benytte boligerne i det sociale arbejde. Skæve boliger er målrettet til hjemløse og udsatte borgere, der har svært ved at passe ind i traditionelle etageboliger.

”Her bygger vi for mennesker, der har brug for vores støtte. Jeg glæder mig over, at vi nu også i Halsnæs Kommune tager ansvar for at sikre en tryg base for en gruppe mennesker, der har brug for at komme videre i deres liv og få en mere stabil hverdag, end de har lige nu. Det har taget tid, men nu er vi her. Tak til alle dem, der har samarbejdet om at nå hertil,” sagde Anja Rosengreen, byrådsmedlem og medlem af Udvalget for Ældre, Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune.

Boliger der gør en forskel

Oversigtstegningen viser placeringen af de 8 rækkehuse samt fælleshus på grunden.

KAB’s byggedirektør, Rasmus Jessing, fortalte, at KAB har været med til at realisere skæve boliger til borgere ramt af hjemløshed andre steder i regionen bl.a. i Husum og på Amager:

”Vi ved, at konceptet virker. Det gør en forskel for nogle mennesker, at man kan bo sammen, selvom man ikke er parat til at bo i en almindelig familiebolig i en etageejendom. Derfor er det her et vigtigt byggeprojekt. Og det var ikke blevet til noget, hvis det ikke var for Susans vision og vedholdenhed. Nu bliver det virkelighed, og vi ser frem til det videre samarbejde med byggeriets parter.”

Boligerne forventes klar til indflytning i foråret 2024.

Byggeriets parter
Bygherre: Arresø Boligselskab
Bruger: Halsnæs Kommune
Byggeforretningsfører: KAB
Bygherrerådgiver: DOMINIA A/S
Arkitekt: Tegne-Stuen ApS
Entreprenør: Tømrerentreprisen A/S

Læs mere om skæve boliger i KAB-Fællesskabet

Seneste nyt

Andre læste også