ByggeriSidste fase af påbudt genhusning på Bellahøj

Sidste fase af påbudt genhusning på Bellahøj

SAB er cirka halvvejs med den kommunalt påbudte opgave om at genhuse beboere i tre højhuse på Bellahøj. Konstruktionsfejl i husene er årsag til nedsat sikkerhed, når det blæser

Da stormen Pia ramte landet i december 2023 måtte beboerne i tre huse på Bellahøj for anden gang evakueres fra deres hjem. Tekniske undersøgelser og ekstern granskning har afdækket konstruktionsfejl, som betyder, at husene er udsatte i kraftig blæst. Derfor har Københavns Kommune som tilsynsmyndighed udstedt et påbud om udlejningsstop og genhusning af beboerne inden den 30. juni 2024.

Påbuddet blev udstedt den 13. januar 2023, og siden da har KAB på vegne af SAB indhentet ønsker om genhusning fra beboerne i de i alt 159 boliger og arbejdet med at finde matchende genhusningsboliger. Status er, at 75 familier er fraflyttet og genhuset. Tilbage er 84 familier, der skal genhuses inden udgangen af juni.

Hjælp fra KAB-Fællesskabet

John B. Sørensen, formand for SAB, forklarer om rammerne for arbejdet med genhusning:
”Vi gør alt, hvad vi kan for at finde genhusningstilbud, som kan matche beboernes ønsker. SAB er et relativt stort selskab, men vi har flere store renoveringssager i gang, som desværre begrænser det antal boliger, der bliver ledige til genhusning. Vi har fået hjælp fra Frederiksberg Forenede Boligselskaber. Det er vi utrolig taknemmelige over. Også Boligselskabet AKB, København og Boligforeningen 3B har givet tilsagn om boliger, så det håber vi kan hjælpe os i den sidste fase.”

Rækkehuse i høj kurs

Mange af beboerne har ønsket at blive genhuset i rækkehus, hvilket er vanskeligt at imødekomme i en storby som København. SAB forsøger at finde løsninger, fortæller formanden:
”SAB’s største rækkehusbebyggelse, Humlevænget i Brønshøj, er lukket for almindelig genudlejning, fordi der også her er en større renovering på vej. I efteråret valgte vi i SAB’s bestyrelse helt ekstraordinært at åbne for, at beboere fra Bellahøj kunne søge om genhusning her”.
Det tilbud har 12 husstande fra SAB Bellahøj valgt at takke ja til – selvom de må igennem endnu en genhusning, når renoveringen af rækkehusene går i gang.
”Der er stadigvæk enkelte ledige boliger i Humlevænget, som vi håber familier fra Bellahøj har lyst til at flytte over i,” siger John B. Sørensen.

Informationsmøder for beboerne

SAB v. KAB har inviteret de 84 familier i de tre huse på Bellahøj til informationsmøder om den sidste fase af genhusningen. Møderne finder sted den 30. januar 2024 på Restaurant Bellahøj.

Seneste nyt

Andre læste også