ByggeriRejsegilde for de første skæve boliger i Frederiksværk

Rejsegilde for de første skæve boliger i Frederiksværk

Kransen var hejst og pølsevognen på plads, da rejsegildet for de første skæve boliger i Halsnæs Kommune blev fejret den 2. november

Formand for Arresøboligselskab, Susan Egede, taler ved rejsegildet for Arresøskov
Susan Egede, formand for Arresø Boligselskab, ved rejsegildet for Arresøskov. Både krans og pølsevogn er udenfor billedet – men traditionen tro var begge dele der 😊

Efter at have arbejdet intenst med at få bygget boliger til hjemløse i ni år, var det en glad Susan Egede, formand for Arresø Boligselskab, der hilste velkommen til rejsegildet og takkede håndværkerne for deres foreløbige indsats.

Bebyggelsen består af otte små rækkehuse samt et fælleshus, hvor beboerne kan mødes til arrangementer og fællesspisning. Målgruppen for de skæve boliger er hjemløse borgere, der har svært ved at passe ind i og betale for traditionelle almene boliger.

Læs mere om boliger for hjemløse i KAB-Fællesskabet

Boliger for alle – med forsinkelse

Bl.a. corona, tilpasninger af projektet og prisstigninger indenfor byggebranchen har forsinket byggeriet i flere omgange, siden Susan Egede tog initiativet til at skabe boliger for hjemløse for ni år siden. Det har været et vigtigt projekt for boligselskabet, så Susan er i dag meget tilfreds med, at der nu er lys for enden af tunnelen.  

”Vi er sat i verden for at skabe boliger for alle. Derfor er det vigtigt for Arresø Boligselskab at have mange typer af boliger på paletten, hvilket også betyder boliger til hjemløse,” siger Susan til KABnyt efter rejsegildet.

Hun ser frem til at kunne byder de første beboere velkommen i foråret 2024.

Arresøskov, som den nye boligafdeling kommer til at hedde, ligger meget attraktivt på Skovfogedlodden, tæt op ad skoven og dog i kort afstand til Frederiksværk bymidte.

Boligerne forventes klar til indflytning i marts 2024.

Læs mere om boligerne her

Byggeriets parter

Bygherre: Arresø Boligselskab
Anvisning af boliger: Halsnæs Kommune
Byggeforretningsfører: KAB
Bygherrerådgiver: DOMINIA A/S
Arkitekt: Tegne-Stuen ApS
Entreprenør: Tømrerentreprisen A/S

Bolig og fælleshus, Arresøskov
To af boligerne ligger sammen med fælleshuset. Hele byggeriet får sort træ på facaderne.

Seneste nyt

Andre læste også